Priopćenje PP Vrbovec: Pogoršanje stanja sigurnosti u prometu

0
Foto: pixabay
Komunalac add

U redakciju Radio Vrbovca stiglo je priopćenje Policijske postaje Vrbovec u kojem ponovo ističu da je došlo do pogoršanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu te apeliraju na vozače da se kreću propisanim brzinama te poštuju ostale prometne propise.

Dana 27.11.2021. godine oko 23.50 sati u mjestu Fuka, 21-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,06 g/kg upravljao osobnim automobilom te u zavoju izletio s kolnika na meki teren i vozilom naletio na stablo. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 21-godišnji suvozač, dok je liječnička pomoć vozaču pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava. Izvršenim očevidom prometne nesreće na mjestu događanja utvrđeno je da vozač i suvozač u automobilu za vrijeme vožnje nisu koristili sigurnosni pojas.

Obzirom da je početkom ove 2021. godine došlo do značajnog pogoršanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području PP Vrbovec, Policijska postaja Vrbovec će i u narednom razdoblju nastaviti s provodenjem pojačanih mjera i aktivnosti u cestovnom prometu, na način da će policijski službenici svakodnevno provoditi pojačane mjere i radnje kroz redovnu službu, a poglavito u dane vikenda u sklopu kojih će se nadzirati poštivanje prometnih propisa, prvenstveno vožnje s nedopuštenom koncentracijom alkohola, prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnih pojaseva i zaštitne kacige, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Sukladno pokazateljima o prometnim nesrećama u kojima sudjeluju vozači svih vrsta motornih vozila, a poglavito vozači osobnih automobila, kao i vozači mopeda, motocikala i bicikala, postoji još puno prostora za poboljšanje sigurnosti ove skupine u prometa zbog čega iznova apeliramo na vozače da se: kreću propisanim brzinama, odnosno da brzinu prilagode uvjetima na kolniku, upravljaju s položenim vozačkim ispitom i potrebnom kategorijom, vozilima koja su registrirana odnosno vozilima koja imaju važeću prometnu dozvolu i tijekom vožnje da obavezno koriste zaštitnu kacigu, ali i drugu opremu koja nije propisana, ali je korisna posebice prilikom sudjelovanja u prometnim nesrećama kada ublažava njihove posljedice. Tu u prvom redu mislimo na motociklističke jakne, hlače, kombinezone, rukavice, čizme, štitnike i dr.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime