Priopćenje Kluba vijećnika HDZ-HSU

0
Komunalac add

Nakon što smo objavili informaciju da je u Grad Vrbovec stigao dopis iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u kojem se preporučuje da se otpad iz Svetog Ivana Zeline odlaže na vrbovečkom odlagalištu Beljavine, stiglo nam je i priopćenje Kluba vijećnika HDZ-HSU. Priopćenje prenosimo u cjelosti:

„Priopćenje za javnost vezano na izjavu gradonačelnika Denisa Kralja nakon objave Preporuke Fonda za zaštitu okoliša o deponiranju zelinskog otpada na Beljavinama.

U svojoj izjavi gradonačelnik Denis Kralj spominje tu Preporuku kao „stranački“ HNS-ov dogovor. Čudno nam je da gradonačelnik nije znao za taj dogovor, ako znamo da je u Vrbovcu HNS u koaliciji sa SDP-om, te preko dva zamjenika gradonačelnika Ivice Strnščaka i Roberta Đuranca, obnaša vlast u našem gradu. Smatramo da su ovoj preporuci Fonda za zaštitu okoliša prethodili razgovori i dogovor gradonačelnika Denisa Kralja i njegovih zamjenika sa direktorom Fonda tim više jer gradonačelnik Kralj spominje mogućnost da se ipak prihvati zelinski otpad ako bi na njemu „zaradili“.

Zbog svega navedenog smatramo da vrbovečki gradonačelnik ponovo obmanjuje javnost, te pokušava svoju odgovornost vezano za zelinski otpad prebaciti na Gradsko vijeće.

Članovi Kluba Vijećnika HDZ–HSU se kategorički protive bilo kakvom dogovoru i prihvaćanju otpada iz bilo koje sredine u Vrbovcu, kao što smo se protivili i 2007. godine kada su nam iste te stranke SDP, HNS i HSS pokušale u Vrbovec dovesti 100.000 tona šljake sa područja Zagreba i Zagrebačke županije.

Isto tako smo na zadnjoj sjednici vijeća upozoravali da „Komunalac Vrbovec“ ima probleme i sa zbrinjavanjem našeg vlastitog otpada i da ga ne zbrinjava adekvatno na način kako se to propisuje zakonom i pravilnicima, te smatramo da bi dovođenje još dodatnih većih količina otpada na naše odlagalište moglo samo prouzročiti dodatne ekološke probleme za „Komunalac“ odnosno za Vrbovčane.“

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime