Prikupljeno nekoliko tona hrane, higijenskih potrepština i zaštitne opreme

0
Komunalac add

Kasno sinoć završena je sabirna akcija Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec koja je odrađena u suradnji sa stanovnicima grada Vrbovca te okolnih općina: Dubrave, Gradeca, Rakovca, Farkaševca i Preseke. U akciji je sudjelovalo stotinjak volontera koji su prikupljali, sortirali i prevozili prikupljenu pomoć iz svih dijelova grada i općina.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec Jelena Mucko naglašava da će pomoć biti distribuirana prema kriterijima i potrebama koje utvrde interventne ekipe s područja Petrinje, Gline, Siska. Prikupljeno je nekoliko tona prehrambenih artikala, higijenskih potrepština, zaštitne opreme, posteljine i slično.

Također, ravnateljica dodaje da će akciju nastaviti prema potrebi. – Službene informacije od nadležnih službi sa stradalog područja ukazuju da su trenutno sakupljene velike količine hrane i odjeće te da će nadalje više trebati novčana pomoć za pribavljanje građevinskog materijala za obnovu. Ne smijemo smetnuti s uma da pomoć stradalnicima nije potrebna samo kratko vrijeme već će im trebati sve dok se ne vrate u svoje sigurne, obnovljene domove, pa i duže, stoga treba rasporediti snagu i resurse – naglašava Mucko.

Inače, ekipa vrbovečkog Crvenog križa prijavljena je za djelovanje na terenu 2.siječnja 2021. godine, a predvodi je Dino Juričić. Iz Crvenog križa upozoravaju građane da prate službene informacije nadležnih službi i da djeluju prema uputama te da ne nasjedaju na neprovjerene informacije.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime