Prijepori oko odmarališta u Nerezinama

0
Komunalac add

Grad Vrbovec prošlog je petka objavio natječaj za davanje u zakup dva odmarališta u Nerezinama koji je otvoren do 11. travnja. Ugovor s ponuditeljem Grad planira sklopiti na rok od pet godina. Objava natječaja ponukala je na reakciju oporbene političke stranke. 

Gradska organizacija HSS-a Vrbovec tako poziva sve građane da se pridruže ove subote od 10 do 12 sati na trgu Petra Zrinskog i daju svoj potpis za Nerezine. Naime, HSS će prikupljati potpise građana te potaknuti temu na Gradskom vijeću da se poništi natječaj o zakupu odmarališta i da novoizabrani gradonačelnik do kraja ove godine predstavi plan za otvaranje dječjeg odmarališta u Nerezinama za sezonu 2018. godine.

Nažalost, ova sezona je propala – škole su već dogovorile školu plivanja u Novom Vinodolskom, poručuju iz HSS-a, ali je gradska uprava dužna osigurati da sve ono u što je ulagano iz gradskog proračuna posljednje 52 godine ostane u gradskom vlasništvu te na korištenje djeci naše djece. U svom pozivu na potpisivanje peticije, HSS zaključuje kako je prije godinu dana inicirao sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća s temom odmarališta u Nerezinama te kako gradska vlast nije ispoštivala zaključke te sjednice. 

Vrbovečki SDP smatra da je u cijeloj priči gradska vlast zaboravila na vrbovečku djecu jer se u tekstu natječaja nigdje ne spominje uvjet da ih zakupci odmarališta moraju ugostiti i organizirati školu plivanja. Nova sezona trebala se pripremiti na vrijeme, i to najkasnije prošle jeseni, smatraju u v SDP-u navodeći kako je nejasna žurba s obzirom da se odmaralište daju u zakup dva mjeseca prije lokalnih izbora.

SDP-ovci nadalje smatraju da odmaralište treba ostati u gradskom vlasništvu dok sezonu treba produžiti na najmanje pet mjeseci i zaposliti Vrbovčane u odmaralištu, a sve ostvarene profite ulagati u objekte kako bi se povećao standard. Za odmaralište je moguće povući i sredstva iz EU fondova, zaključuju u SDP-u.

Gradonačelnik Vrbovca Vladimir Bregović napominje kako je vidljivo da se bliže lokalni izbori.

Ne znam da li se prosvjeduje za ili protiv Nerezina. Ako netko želi spasiti odmaralište, neka se javi na natječaj. I ja ću prosvjedovati za to da se na zakonit način upravlja odmaralištem u interesu svih građana. Odmaralište ostaje u vlasništvu grada i stavljamo ga u funkciju, a pomoći ćemo svakome tko je zainteresiran za upravljanje našim objektima – rekao je Bregović. 

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime