Prijem za srebrnog matematičara

0
Komunalac add

Gradonačelnik Denis Kralj, sa suradnicima, primio je jutros u svom  uredu našeg mladog sugrađanina Ivana Novaka, koji je nedavno u Rumunjskoj na matematičkoj olimpijadi osvojio srebrnu medalju. Uz čestitke, gradonačelnik mu je uručio i novčanu nagradu: jednogodišnju učeničku stipendiju, uz želju da studij matematike, kojeg je upravo jučer i upisao, uspješno završi.

Evo, Hrvatska ovih dana slavi svoje srebrne nogometaše, a mi imamo također srebrnog matematičara. Ovo je za nas možda još važnije – istaknuo je gradonačelnik.

Zahvalan sam na svemu ovome svojoj profesorici Dubravki Borko, koja me je sve četiri gimnazijske godine sjajno vodila, ne samo kao nastavnik, već i kao pedagog i čovjek. Još prije toga, u osnovnoj školi imao sam i profesora Marijana Šimunovića, koji me je zapravo „uveo“ u ovaj svijet matematike i poticao da se time bavim. Na tome sam mu danas posebno zahvalan – kaže Ivan.

Na pitanje, čime će se baviti u životu, odgovara: – Teško pitanje. Sada najprije želim završiti fakultet, a poslije ćemo vidjeti.

Olimpijski uspjeh Ivanu je omogućio izravan upis na fakultet, a ima i pravo na državnu stipendiju.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime