Prijem i presica vice-prvaka svijeta u hrvanju

0
Komunalac add

Jučer je u restoranu Taverna u Sesvetskom Kraljevcu održana press-konferencija i prijem povodom velikog, povijesnog uspjeha hrvača Vjekoslava Luburića iz Vrbovca, danas člana HK Sesvetski Kraljevec. Pred brojnim reporterima hrvatskih medija govorili su predsjednik HHS Vladimir Bregović, predstavnik Središnjeg državnog ureda za šport Darko Vučić zadužen za razvoj sporta, Siniša Krajač iz HOO, predstavnik Grada Zagreba, trener reprezentacije Anto Đok, predsjednik kluba domaćina Dinko Kremić te laureat – Vjekoslav Luburić.

-Ovaj je uspjeh zasluga svih koji su sudjelovali u pripremanju našega Vjeke za prvenstvo. To je zasluga i cijelog sustava, kojega gradimo godinama i zato ne treba nikoga posebno isticati. Ali, siguran sam u jedno: i dalje ćemo stajati uz Vjeku kao i sve naše hrvače i uvjeren sam da ćemo se i u idućim godinama imati čemu veseliti – kazao je Bregović i dodao kako je hrvatsko hrvanje samo ove godine bogatije za šest medalja sa europskih i svjetskih prvenstava u svim kategorijama -To samo govori da imamo respektabilan pogon koji daje ovakve rezultate. Nije više pitanje – hoće li, nego kada će opet doći ovakav uspjeh – dodao je.

Reprezentativni trener Anto Đok nije krio zadovoljstvo uspjehom Vjekoslava u Budimpešti -Vjeko je vrhunski natjecatelj, koji je pokazao da cijeni šansu koja mu se ukazala i odradio je posao na vrhunski način. Zapravo, za ovo je prvenstvo morao skinuti čak 8 kilograma, a onda odraditi četiri borbe, od čega tri funkcionalne u jednom danu. To je čudo – rekao je Đok.

Nakon toga, obratio se i slavljenik, Vjekoslav Luburić – Najprije bih zahvalio svojoj obitelji koja mi je bila najveća podrška, zatim HHS-u, trenerima i Klubu, a posebno treneru Dinku, koji me je izvukao  i „pogurao“ onda kad mi je to bilo najpotrebnije. Na tome ću mu uvijek biti zahvalan – rekao je Luburić.

Na pitanje novinara: ima li se i Vrbovec barem malo pravo radovati ovome uspjehu, budući da su i svjetski vice-prvak i predsjednik HHS-a Vrbovčani, Vjeko je kazao – Vrbovec se itekako ima pravo i treba se veseliti ovoj medalji. Vrbovec je moj prvi klub, tu sam napravio prve korake, prve zahvate, osvojio prve medalje… Da nije bilo Vrbovca, ne bi bilo niti mene u hrvanju. Da, ima se pravo veseliti – istaknuo je Luburić.

-Vjeko je sve rekao! – dodao je Bregović.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime