Prijave za subvencije za stambene kredite od 10. rujna, najniže kamate do sada

0
Komunalac add

Uskoro kreće novi, treći poziv mladima za subvencioniranje stambenih kredita koji će biti otvoren od 10. rujna te će se svi zainteresirani moći pridružiti preko 5300 onih koji su ovu mogućnost iskoristili u protekle dvije godine, najavio je danas potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar.

Odabrano je ukupno 12 kreditnih institucija koje su ponudile kamate od 2,19 do 3,75 posto, a ministar je pozvao mlade da već sada počnu s pripremom dokumentacije.
-Svi koji dostave valjanu dokumentaciju dobit će subvenciju, a poziv će biti otvoren tri ili četiri tjedna, ovisno o interesu, dakle vremena ima. Ove godine građani će subvencionirane kredite moći dobiti po najnižoj kamati do sada, a izmjenama Zakona omogućili smo da se razdoblje subvencije produžava i za već rođenu djecu, ne samo novorođenu – rekao je Štromar.

Na natječaj će se moći prijaviti svi mlađi od 45 godina koji u svom vlasništvu nemaju stan ili kuću. Subvencioniranje kredita odobravat će se za kupnju stana ili kuće, odnosno gradnju kuće do najviše 1500 eura po metru kvadratnom odnosno do najvišeg iznosa kredita od 100.000,00 eura u kunskoj protuvrijednosti. Rok otplate kredita ne smije biti kraći od 15 godina. Visina subvencije ovisit će o indeksu razvijenosti mjesta na kojem se nekretnina kupuje ili gradi te će se kretati od 30 do 51 posto iznosa rate kredita.

Sve informacije o načinu prijave te potrebnim dokumentima mogu se pročitati na internetskim stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime