Prijave za rad u biračkim odborima

0
Komunalac add

Gradsko izborno povjerenstvo od 1. do 5. prosinca prima prijave za rad u biračkim odborima za vrijeme predsjedničkih izbora.

Svi zainteresirani mogu se javiti predsjednici povjerenstva sutkinji Ljiljani Košić u Općinskom sudu Vrbovec između 12 i 15 sati.  

Važno je napomenuti kako svih šest članova odbora bira povjerenstvo i oni moraju biti nestranačke osobe, a prilikom prijave sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i OIB.

Obavijest biračima

Nakon što je Vlada Republike Hrvatske raspisala izbore za predsjednika države stigla je i objava biračima. Naime, birače se poziva da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača u službi za opću upravu, prema mjestu prebivališta. Uvid u podatke moguće je obaviti svakim radnim danom, zaključno do srijede 17. prosinca.

Na internetskoj stranici Ministarstva uprave također je omogućen uvid u registar birača i to putem OIB-a i matičnog broja građana, koji na taj način mogu dobiti i podatke o nadležnim uredima i službenicima ovlaštenima za vođenje registra birača.

Iz ministarstva još jednom podsjećaju kako je uvjet za ostvarivanje prava glasovanja važeća osobna iskaznica. Samo birači koji imaju prebivalište u Hrvatskoj i važeću osobnu iskaznicu ulaze u popis birača.

Podsjetimo, za dan održavanja predsjedničkih izbora određen je 28. prosinac.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime