Prijateljski susret Vrbovca i Kišpešta

0
Komunalac add

Nakon boravka Mađara na manifestaciji „Kaj su jeli naši stari“, delegacija Vrbovca ovoga je vikenda boravila u prijateljskom gradu Kišpeštu (budimpeštanskom okrugu). Prijateljstvo, kao i dosadašnja suradnja dva grada su nedvojbeno potvrđeni. Prvenstveno kada se radi o razmjeni ljetovanja djece u Nerezinama, odnosno na Balatonu, ali i otvaranju suradnje kroz program Erasmus+.

Vrbovečko izaslanstvo (vijećnici Tihomir Antolković i Franjo Simić, te dugogodišnja „veza“ Vrbovca i Kišpešta Stjepan Šlibar) vodio je dogradonačelnik Robert Đuranec. S druge strane stola domaćina sjedili su dogradonačelnik Vinczek Gyorgy, član tročlanog Hrvatskog vijeća samouprave Kišpešt Dalibor Mandić i Ištvan Silagy zadužen za suradnju svih osam nacionalnih manjina u Upravi Kišpešta. Nema razloga, rečeno je obostrano, da se nekadašnja dugogodišnja razmjena djece u Nerezinama i na Balatonu ponovo ne nastavi, nakon dvije godine stanke.

Nadasve ljubazni i susretljivi domaćini vrbovečkim su gostima nastojali pokazati što više u malo vremena, a vrhunac je bila posjeta spomen-kući čuvenog NK Honved (Kišpešt), još čuvenijih svjetskih nogometaša Puškaša, Nemesa, Trehya, Koscica i Detarija, igrača upravo ovoga kluba.

Obje su delegacije, nakon bogatog dnevnog programa, u subotu navečer bili i gosti na glavnom događaju dana – 24. Pokladnoj večeri u Kulturnom centru, u organizaciji hrvatske samouprave (nažalost kako se čini i posljednjoj), a na kojoj je svirao vrbovečki tamburaški sastav Svita, stari znanci i ljubimci kišpeštanske publike.

Više od atmosfere u galeriji fotografija.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime