Prihvaćeno izvješće o radu gradonačelnika

0
Komunalac add

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća većinom glasova prihvaćeno je Izvješće o radu gradonačelnika Vrbovca Denisa Kralja za razdoblje od srpnja do prosinca 2018. godine. U svom izlaganju Kralj je na početku istaknuo projekt gradnje novog dječjeg vrtića i sredstva koja su za tu namjenu Gradu odobrena iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u iznosu od 7,4 milijuna kuna. – Novi vrtić gradit će se u Jugu, u De Piennesovoj ulici, na zemljištu u vlasništvu Grada Vrbovca – istaknuo je gradonačelnik. Izdvojio je i besplatne udžbenike i radne bilježnice, osigurane u suradnji sa Zagrebačkom županijom, kao i božićnice za umirovljenike. –Kako je u Proračunu za 2019. godinu za božićnice osigurano 450.000 kuna, a sada raspolažemo i podacima o broju umirovljenika te strukturi njihovih primanja u ovoj je godini predviđen rast iznosa božićnice – poručio je Kralj.

Najveći kapitalni projekt čija je gradnja započela u 2018. godini je izgradnja nogostupa u Gradečkoj i Selskoj ulici. Kralj je također podsjetio na ulaganja u gradsko odmaralište u Nerezinama te ulaganja u komunalnu i sportsku infrastrukturu. -Gradski stadion u Vrbovcu u izrazito je lošem stanju. Bez dodatnih ulaganja ugrožena je održivost dvorane i zato smo stadion prijavili na energetsku obnovu te nam je ona i odobrena – rekao je Kralj te još istaknuo: –Svaki ozbiljan grad pomaže vlastite poljoprivrednike i gospodarstvenike. Zato s ponosom možemo izvijestiti kako je u 2018. godini i Grad Vrbovec uveo tri mjere za potporu gospodarstvu i tri mjere za potporu poljoprivredi.

U svom izvješću gradonačelnik je još izdvojio projekt gradnje reciklažnog dvorišta, uređenje groblja, prostorno uređenje i urbanizam, rješavanje prometnih problema.-Prebrza i opasna vožnja svakodnevnica je na vrbovečkim ulicama pa smo iz tog razloga naručili prometne elaborate koji bi nam trebali ponuditi rješenje kako usporiti vožnju na našim cestama – rekao je Kralj.

Nabrojao je i zahtjeve prema Ministarstvu državne imovine, među ostalim, zemljište za proširenje parkirališta kod gradskog groblja, zemljište za izgradnju poljoprivredno-poduzetničkog inkubatora u Kolodvorskoj ulici te zemljište za poticanu stanogradnju. –Grad Vrbovec planira u suradnji s APN-om krenuti u izgradnju POS-ovih stanova. Predana je dokumentacija u Ministarstvo državne imovine, čeka se njihov prijedlog rješenja o darovanju nekretnine – pojasnio je. U svom izvješću Kralj je istaknuo i promjene u turizmu. –Najveća promjena i najveći uspjeh sasvim sigurno je ostvario Advent u Vrbovcu.  Vrbovčani su prihvatili Advent, punili trg i bili ponosni na svoj grad. Centar grada napokon je živnuo i u prosincu – poručio je gradonačelnik.

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime