Prigodnom utakmicom obilježena 30. obljetnica ulaska PIK-a Vrbovec u 2. HNL

0
Komunalac add

Na inicijativu Ante Klarića obilježena je 30. obljetnica osvajanja 1. mjesta u 3. HNL-u PIK-a Vrbovec i prvog povijesnog ulaska u 2. HNL koju su svesrdno podržali vrbovečki veterani. Okupila se generacija nogometaša koja je napravila povijesni iskorak u vrbovečkom nogometu, ali i u vrbovečkom sportu. NK PIK Vrbovec je otada postao prepoznatljiv nogometni klub na hrvatskom nogometnom zemljovidu igrajući utakmice od Dubrovnika pa do Vukovara. Prvi povijesni ulazak u 2. HNL ostao je zapisan zlatnim slovima u klupsku povijest i u sportsku kolektivnu memoriju Grada Vrbovca. Bilo je to vrijeme kada je nogometna euforija jednostavno tresla tadašnju općinu Vrbovec. Nikada prije, a nikada ni poslije se nije ponovio tako rekordni broj gledatelja na jednoj nogometnoj utakmici u Vrbovcu kao što je to bilo 19. lipnja 1993. godine na utakmici PIK Vrbovec – Sesvete 2:1. Strijelci su tada za Vrbovčane bili Kiš i Klarić. Upravo ta utakmica je poprimila mitske značajke po mnogo čemu jedinstvene i neponovljive u klupskoj povijesti.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

 PIK VRBOVEC GENERACIJA 1992./93. – VRBOVEC VETERANI 2:2

 VRBOVEC. Gradski stadion. Gledatelja 50.

Sudac: Brezarić (Vrbovec).

STRIJELCI: 1:0 Kiš (11), 1:1 Grežina (15), 2:1 Kiš (36), 2:2 Treščec (58).

PIK VRBOVEC GENERACIJA 1992./93.: Talaja, Dimović, Pajsar, Fulir, Glavica, Madžar, Pavić, Palikuća, Falčević, Klarić, Kiš, još su igrali: Antolić, Šalamun, Kornet, Žitnjak, Pušić, Ljubobratović.

TRENER: Željko Majcen.

VRBOVEC VETERANI: Jantoljak, Vrbančić, I. Badenić, Grežina, Gerin, Baček, Hribar, Dujmić, Čukulin, Arifović, M. Badenić, još su igrali: Hasanović, Forgač, Treščec, Hunjed, Spajić, Posavec, Jambrečina.

TRENER: Antonio Arifović.

Prije početka utakmice odana je minuta šutnje pokojnom treneru Mladenu Frančiću koji je s PIK Vrbovcem osvojio naslov prvaka 1992./93. i uveo klub u 2. HNL. Pikovci su poveli u 11. minuti jer je Kiš s 10-tak m preciznim udarcem pogodio u desni donji kut. Veterani Vrbovca su izjednačili četiri minute kasnije. Vrbančić je izveo korner s desne strane, a Grežina glavom zakucao loptu u mrežu. Kornet je u 28. minuti opasno zaprijetio iz slobodnog udarca s 18 m, ali je lopta završila tik uz lijevu vratnicu. U 36. minuti Klarić je u solo prodoru predriblao dva igrača i potom nesebično dodao Kišu koji je po drugi puta zatresao mrežu veterana. Kobaš je 41. minuti tukao sa 16 m, ali se Talaja nije dao iznenaditi. Udarac Forgača u 45. m s 14 m izvrsno je obranio Talaja. Vrbovečki veterani su izjednačili u 58. minuti. Dujmić je probio po desnoj strani i vratio loptu Treščecu koju je 10 m pogodio u gornji lijevi kut pa je utakmica na kraju završila najpravednijim rezultatom 2:2.

Druženje se nastavilo u okviru „trećeg poluvremena“ koje je proteklo u evociranju na pobjedničku sezonu prije 30 godina. Definitivno najbolja generacija vrbovečkih nogometaša koja je zadužila vrbovečki sport i ostavila nemjerljiv trag u podizanju klupskog ugleda najstarijeg vrbovečkog sportskog kluba na hrvatskoj i međunarodnoj razini.

 

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime