Prigodni žig za 50. obljetnicu Hrvačkog kluba PIK Vrbovec

0
Komunalac add

Prije pola stoljeća osnovan je Hrvački klub PIK Vrbovec koji se tijekom vremena etablirao na hrvatskoj hrvačkoj sceni. Mnogi su se Vrbovčani u tih 50 godina uspješnog klupskog rada okušali u tom atraktivnom olimpijskom sportu. Vrbovečki hrvači su u raznim uzrasnim kategorijama osvajali najsjajnija odličja na jugoslavenskim, hrvatskim i međunarodnim natjecanjima i turnirima. U zadnjih par godina klub je otvorio svoja vrata mladim hrvačicama koje postižu izvrsne i zavidne rezultate na županijskim i hrvatskim natjecanjima. Klub godina tradicionalno u suradnji Hrvatskim hrvačkim savezom organizira hrvatsko prvenstvo u slobodnom stilu za seniore i kadete.  HK PIK Vrbovec spada među najuspješnija sportska društva u Gradskoj zajednici športskih udruga Vrbovca koji pronosi ime Grada, ali i PIK-a Vrbovca.

HK PIK Vrbovec će svoju 50. obljetnicu osnivanja obilježiti i prigodnim žigom koji će se koristiti 22. prosinca 2023. godine u poštanskom uredu Vrbovec. Hrvanje se rijetko pojavljuje kao motiv u hrvatskoj filateliji, a HK PIK Vrbovec je prvi hrvatski hrvački klub koji će i na filatelistički način obilježiti svoj veliki jubilej. Klub će tiskati i prigodno filatelističko izdanje za svoje članove i za vlastitu arhivu. Hrvački prigodni žig je ujedno dio vrbovečkog filatelističkog mozaika u stvaranju vrbovečke poštanske povijesti. Autor prigodnog žiga je vrbovečki filatelist Zdenko Brezarić.

U prijašnjem godinama u vrbovečkoj pošti bili su u uporabi prigodni poštanski žigovi iz sportske tematike: Nogometni klub PIK Vrbovec (1999.) / Vrbovec (2009. i 2014.),veterani Vrbovec (2012. i 2016.), XXI. zimske olimpijske igre (2010.), Teniski klub Vrbovec(2012.), Nogometne kvalifikacije grupa 6 Hrvatska – Srbija Europsko prvenstvo za žene(2012.), Planinarsko društvo Vrbovec (2015.), Katolička malonogometna liga 12. nacionalna završnica

(2015.), Nogometni klub Gaj (2016.), Ženski nogometni klub Vrbovec (2017.) 5. međunarodni nogometni turnir „Pikolo 2017.“ (2017), Zvonimir Štanfel sportski pregalac i kroničar Vrbovca (2017.), sportski djelatnik i novinar Čedomil Drvenkar (2019.), Nogometni klub Lonja (2020.), Športsko ribolovna udruga Amur (2021.), Športsko ribolovno društvo Štuka(2021.), Streljačko društvo PIK Vrbovec (2022.) i Šahovski klub PIK Vrbovec (2022.).

Odaslane pismovne pošiljke iz vrbovečke pošte 22. prosinca bit će filatelistička promidžba o djelovanju HK PIK-a Vrbovca u proteklih 50 godina, ali i afirmacija hrvatskog hrvačkog sporta u cjelini. Nema nikakve dvojbe da će hrvački vrbovečki žig pronaći svoje mjesto u mnogim zbirkama filatelista, kolekcionara i zaljubljenika u grad Vrbovec.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime