Prigodni žig s antiratnom porukom

0
Komunalac add

Nakon što je Ruska Federacija 24. veljače 2022. godine izvršila agresiju na neovisnu europsku državu Ukrajini, Hrvatsko društvo olimpijske filatelije i memorabilije iz Zagreba je izrazilo solidarnost ukrajinskom narodu i građanima Ukrajine u borbi za svoju slobodu i državni suverenitet. Na inicijativu Stjepana Zdenka Brezarića, HDOFM je inicirao porabu prigodnog žiga Zaustavite rat u Ukrajini!

Iako je to samo čin na simboličnoj filatelističkoj razini, time su se članovi HDOFM-a priključili općim svjetskim nastojanjima zaustavljanja rata u Ukrajini. Ovo je prvi primjer takve vrste potpore svim građanima Ukrajine s ciljem da se i na filatelistički način pošalju poruke mira i prestanka daljnjih ratnih akcija ruskih vojnih snaga u Ukrajini.

Prigodni poštanski žig, autora Stjepana Zdenka Brezarića iz Vrbovca, bit će u uporabi 5. ožujka 2022. godine u pošti 10000 Zagreb u Branimirovoj 4. Sve pismovne pošiljke (pisma, razglednice, dopisnice, čestitke i sl.) tog dana će biti žigosana prigodnim žigom i odaslane iz Zagreba diljem Hrvatske i svijeta s antiratnom porukama prekidanja svih ratnih operacijau Ukrajini.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime