Prigodni žig posvećen 16. europskom prvenstvu u nogometu

0
Komunalac add

Hrvatsko društvo olimpijske filatelije i memorabilije iz Zagreba iniciralo je uporabu prigodnog poštanskog žiga 11. lipnja 2021. godine u zagrebačkom poštanskom uredu 10000 u Branimirovoj ulici 4, posvećenog 16. europskom nogometnom prvenstvu. Ovogodišnje europsko prvenstvo, obično nazivano UEFA Euro 2020. ili jednostavnije Euro 2020., je specifično po tome jer se održava u vrijeme pandemije koronavirusa i u dvanaest gradova u dvanaest različitih europskih zemlja. EURO 2020. održava se od 11. lipnja do 11. srpnja 2021. godine.

Idejno rješenje prigodnog žiga dao je Vrbovčanin Stjepan Zdenko Brezarić, tajnik HDOFM-a, koji već godinama promiče filatelističke žigove i izložbe u Vrbovcu i drugim hrvatskim gradovima.

U prigodnom žigu uz nogometnu loptu i hrvatski grb napisane su reprezentacije iz skupine „D“ u kojoj se nalazi Engleska, Hrvatska, Češka i Škotska. Ovaj prigodni žig posvećen je sudjelovanju hrvatske nogometne reprezentaciji na europskoj smotri nogometa, koja je 2018. godine na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji osvojila drugo mjesto. Međutim, za ovaj prigodni žig će isto biti iskazan filatelistički i kolekcionarski interes iz Engleske, Češke i Škotske pa će tako poprimiti i međunarodne okvire.

HDOFM će uz prigodni nogometni žig tiskati prigodna izdanja koja su uvijek bila dobro prihvaćena u hrvatskim filatelističkim, ali i u međunarodnim krugovima.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime