Prigodni žig i razglednica za početak obilježavanja 100. obljetnice NK Dubrave

0
Komunalac add

U poštanskom uredu Dubrava održana je promocija prigodnog poštanskog žiga i razglednice koja je posvećena 100. obljetnici osnivanja Nogometnog kluba Dubrava. Klub je osnovan davne 1923. godine pod imenom Domro. Na promociji su bili nazočni predsjednik NK Dubrave Ante Grizelj, saborski zastupnik i načelnik općine Dubrava Tomislav Okroša, predsjednik Nogometnog središta Vrbovec Antonio Badrov i idejni autor prigodnog žiga Stjepan Zdenko Brezarić koji je ujedno i tajnik Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec.

Uvodno je prigodni žig i razglednicu predstavio Stjepan Zdenko Brezarić. – U upotrebi je poštanski žig koji je posvećen 100-toj obljetnici osnivanja NK Dubrave. Inicijativa je pokrenuta iz samog kluba i to je i početak obilježavanja stoljetnice kluba koja će odvijati tijekom cijele godine u Dubravi. Poštanski žig je ujedno i promocija općine Dubrava na nogometnom zemljovidu i u hrvatskoj filateliji. Istodobno se ovim žigom stvara i poštanska povijest u Dubravi. Nema puno prigodnih žigova koji su bili u uporabi u dubravskoj pošti. Na ovaj filatelistički način na raznim poštanskim pošiljkama je poslana vijest /poruka da se u Dubravi prije 100 godina osnovao nogometni klub koji i danas djeluje. Prigodna razglednica će zaslužiti i pozornost kolekcionarskih krugova koji su vezani za Dubravu i okolicu i kojisu tematski vezani za NK Dubravu i sport u cjelini – rekao je Brezarić.

Predsjednik NK Dubrava Ante Grizelj istaknuo je da tiskanjem prigodne razglednice i uporabe prigodnog žiga u dubravskoj pošti svečano otvaraju 100. godišnjicu postojanja i neprekinutog djelovanja Nogometnog kluba Dubrava. – Aktivnosti na obilježavanju 100. rođendana kluba će se odvijati do  kasne jeseni kad planiramo izdati i monografiju. Time bi se prisjetili i prvih ljudi iz 1923. godine i zahvalili svima ostalima koji su kroz sto godina održali klub na životu – naglasio je.

Saborski zastupnik i načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša izrazio je zadovoljstvo što je prigodni žig početak velike proslave i obilježavanja 100. obljetnice osnivanja NK Dubrave. – Čestitke kroničaru i ljubitelju nogometa na području Nogometnog središta Vrbovec, ali i šire, Zdenku Brezariću i stručnjaku iz filatelije i kolekcionarstva. Ovim smo  prigodnim žigom i razglednicom započeli obilježavanje ove lijepe obljetnice. Najstariji je to nogometni klub u Nogometnom središtu Vrbovec. Općinska uprava i predsjednik  kluba dali su svoj doprinos, a mi smo odradili posao na klupskoj infrastrukturi. To je vidljivo na sportskom objektu i igralištu kroz izgradnju natkrivenih tribina, malonogometnog igrališta s umjetnom travom. To je sve rađeno već nekoliko godina unazad kako bi spremni dočekali ovu svečanost. Raduje me što Dubrava ima utemeljenu budućnost jer je u klubu više od 150 registriranih igrača u šest natjecateljskih kategorija. Vjerujem da će se klub i dalje razvijati i nastaviti rasti kako kroz sportske uspjehe tako i kao klub sa sportskim dignitetom i renomeom, jer Dubrava to zaslužuje – istaknuo je Okroša.

Predsjednik NS Vrbovec Antonio Badrov naglasio je da je sretan što prvi klub u Nogometnom središtu Vrbovec slavi 100. rođendan. – NK Dubrava spada među najstarije klubove u Nogometnom savezu Zagrebačke županije. Dubrava ima bogatu nogometnu povijest. Mnogi nogometaši iz Dubrave igrali su u višim rangovima natjecanja. Veseli me što se klub fokusirao na mlade igrače i vidljiv je pomak u djelovanju kluba unazad nekoliko godina – poručio je Badrov.

NK Dubrava je tiskala nakladu od 120 prigodnih razglednica koje su završile na različitim adresama od Hrvatskog nogometnog saveza, Nogometnog saveza Zagrebačke županije i na raznim drugim adresama. I dok će jedan manji dio završiti u arhivi kluba, većina će ih se podijeliti igračima, članovima, navijačima te gostima tijekom obilježavanja 100. obljetnice osnivanja NK Dubrave. Prigodni žig i razglednica tako postaju dio sportske filatelističke i kolekcionarske priče, ali i sastavni dio filatelističkih izložbi na temu „Hrvatski nogomet“.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime