Prigodni poštanski žig za 10. obljetnicu rada vrbovečke udruge Ružin krug

0
Komunalac add

Vrbovečka udruga Ružin krug na filatelistički način obilježava 10. obljetnici svog rada koja je osnovana 12. listopada 2011. godine. Naime, 12. listopada 2021. godine u poštanskom uredu 10340 Vrbovec koristiti će se prigodni poštanski žig, prema idejnom rješenju Stjepana Zdenka Brezarića, u kojem središnje mjesto zauzima logo udruge. Ružin krug pripada malom krugu udruga na području grada Vrbovca koja će biti zabilježena u najpoznatijem i najraširenijemsvjetskom hobiju, u svijetu filatelije.

Razne poštanske pošiljke, od pisma, razglednica i dopisnica koje će biti žigosane prigodnim poštanskim žigom dana 12. listopada u vrbovečkoj pošti, ujedno je filatelistička promidžba 10 godišnjeg uspješnog rada Ružinog kruga na mnogim hrvatskim i međunarodnim adresima. Članice Ružinog kruga su u ovih 10 godina oplemenile, obogatile i uljepšale vrbovečki život na mnogim područjima djelovanja od promicanja kulturnih i umjetničkih događanja, organizacija izložbi, kreativnih radionica, humanitarnih i ekoloških akcija, iznjedrile izdavačkudjelatnost, doprinijele osmišljavanju inovativnih projekata pa do poticanja demokratičnosti društva u mnogim aspektima ljudskog života.

Udruga Ružin krug će izdati prigodno filatelističko izdanje za svoje članice, a jedan dio će biti distribuiran na razne adrese. Ovo je još jedan prigodni žig kojim će se dodatno obogatiti vrbovečka filatelistička kolekcija u zavičajnim zbirkama POU Vrbovec i Narodne knjižnice Vrbovec. Podsjetimo da su prije na filatelistički način svoje obljetnice obilježile slijedeće udruge: NK Vrbovec (1999., 2009., 2014. i 2017.), DVDPeskovec (2007. i 2017.), HKUD Petar Zrinski (Vrbovec) (2010. i 2012.), NK Vrbovec veterani (2012. i 2016.), TK Vrbovec (2012.), PD Vrbovec (2015.), DVD Pirakovec (2016.), NK Gaj (2016.), ŽNK Vrbovec (2017.), NK Lonja (Lonjica) (2010.), ŠRD Amur (Vrbovec) (2021.) i ŠRD Štuka (Poljanski Lug) (2021.).

Nema nikakve dvojbe da će ovaj prigodni poštanski žig izazvati pozornost među hrvatskim filatelističkim i kolekcionarskim krugovima, ali i generalno u svijetu filatelije. Uz primarnu filatelističku promociju djelovanja udruge Ružin krug, definitivno se doprinosi i promociji grada Vrbovca u kojem udruga djeluje i svojim mnogobrojnim aktivnostima stvara ozračje pozitivne perspektivne mogućnosti života za sve njegove stanovnike.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime