Pridružite se obilježavanju Međunarodnog dana pješačenja u Vrbovcu

0
Komunalac add

Na inicijativu Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vrbovca u subotu 21. listopada 2023. godine, obilježiti će se drugi puta Međunarodni dana pješačenja u Vrbovcu. Samu organizaciju pješačke rute će preuzeti Planinarsko društvo Vrbovec dok će Športsko-ribolovna udruga Amur dočekati sudionike na jezeru Bajer.

Obilježavanjem Međunarodnog dana pješačenja potičemo uključivanje što većeg broja žitelja Vrbovca da se bave sportskom rekreacijom. Naime, pješačenjem i bavljenjem sportskom rekreacijom doprinosimo jačanju vlastitog zdravstvenog stanja, fizičke kondicije i mentalnog zdravlja. Sportska rekreacija omogućava svim ljudima da bez obzira na dob i spol zadovolje svoje potrebe za kretanjem u skladu sa svojim željama i mogućnostima.

Prema tome očekujemo aktivno uključivanje i drugih vrbovečkih udruga, institucija te zaljubljenika u pješačenje i u prirodu, kako bi se zajedničkom sinergijom doprinijeli stvaranju jedne lijepe sportske, društvene, turističke, ekološke i javne vrbovečke tradicije. Obilježavanje Međunarodnog dana pješačenja i ove godine se odvija pod sloganom: „Pokrenimo se za sebe i za Grad Vrbovec!“

Okupljanje će biti na Trgu Petra Zrinskog do 10 sati nakon čega će krenuti pješačka kolona slijedećom rutom: Kolodvorska, Ulica Eugena de Piennesa, Zagrebačka, šetnja oko jezera Bajer, Zagrebačka ulica i Ulicom Matije Gupca do Trga Petra Zrinskog gdje će se održati manifestacija Rumen fest pod okriljem Turističke zajednice grada Vrbovca. U očekivanju da se pridružite obilježavanju 2. Međunarodnog dana pješačenja, srdačno Vas pozdravljamo te se veselimo Vašem dolasku.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime