“Priče darovanih predmeta” u POU Vrbovec

0
Komunalac add

U Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec postavljena je izložba pod nazivom „Priče darovanih predmeta“. Riječ je o predmetima iz muzejske zbirke, a kako i samo ime izložbe kaže, radi se o darovanim predmetima. Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec Sanja Prijatelj pojašnjava da su te predmete na čuvanje i na ponos ostavili naši sugrađani na čemu im veoma zahvaljuje. – Neki predmeti imaju svoje podrijetlo, znamo tko nam ih je darovao, sve je upisano u našu arhivu, a mnoge predmete učilište sakuplja, možemo reći slučajno – rekla je Prijatelj.

Inače, uz izložbu postavljenu u Maloj galeriji nadovezuje se i izlog učilišta gdje je također postavljen dio predmeta. – U njemu se može vidjeti nešto porculana, stari telefon, nešto bogatog ruha koje čuvamo u zbirci i slično. U samoj galeriji posjetitelji se mogu upoznati sa ostavštinom vezano za Mariju Jurić Zagorku, uglavom knjige ili časopisi, zatim nakit operne pjevačice Milke Bertapelle, izloženi su također i stari predmeti poput posuđa, pegle, ali i ponešto iz bogate zbirke vezano za kino događanja u našem gradu što smo dobili zahvaljujući gospodinu Banu. To je jedan kino projektor, videokazete, različiti filmovi. Izložen je i jedan stari gramofon te ponešto iz etno miljea. Uglavnom, ima dosta predmeta pa vjerujem da će posjetiteljima biti veoma zanimljivo – poručuje Prijatelj.

Izložba se može razgledati sve do 20. siječnja uz prethodnu najavu u učilištu te uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Više o samoj izložbi, donatorima starih predmeta te o ostalim događanjima u POU Vrbovec možete poslušati u emisiji “Petkom u 16” na 94.5 MHz u kojoj gostuje ravnateljica učilišta Sanja Prijatelj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime