Preseka proslavila Dan općine

0
Foto: Dražen Kopač
Komunalac add

Na blagdan sv. Petra i Pavla Preseka je proslavila Dan općine. Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća načelnik Martin Martić prioritetnim projektom istaknuo je gradnju dječjeg vrtića.

Kupili smo 5 hektara zemljišta u Kraljevom Vrhu i osigurali adekvatan prostor za budući vrtić. Naći ćemo model kojim ćemo osigurati i sredstva za njegovu gradnju – rekao je Martić. Govorio je i o asfaltiranju cesta u Slatini, Ledini i Gornjoj Velikoj, o završnoj fazi uređenja društvenih domova u Slatini i Šelovcu, a zahvalio je i Županijskoj upravi za ceste na asfaltiranju 7 kilometara cesta u Vinkovcu i Šelovcu.

Foto: Dražen Kopač

Pred nama su nova asfaltiranja, novo krovište na društvenom domu u Pogančecu, opremanje kuhinja u vatrogasnim domovima u Kraljevom Vrhu, Slatini i Šelovcu, nova ograda oko groblja… Tijekom ljeta planiramo, ponovno, osnovati nogometni klub kako bismo, prije svega mladima, pružili mogućnost za sportske aktivnosti – rekao je Martić.

Izaslanica župana na svečanoj sjednici bila je članica Županijske skupštine i načelnica Rakovca Brankica Benc. Rekla je da je Županija, dajući obol jednakomjernom razvoju svih svojih sredina, i ove godine raspisala natječaje za obnovu cesta, društvenih domova, dječjih igrališta…, ali i za poduzetnike, poljoprivrednike i udruge.

Foto: Dražen Kopač

Kroz dva dana obilježavamo desetu godišnjicu ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Mislim da svi zajedno osjećamo pozitivne učinke. Izdvojit ću samo projekt regionalnoga vodoopskrbnog sustava kojim istočni dio županije dobiva novu vodovodnu mrežu. Vlastitim sredstvima tako značajan projekt ne bismo mogli realizirati. Preseka je bila jedna od dvije općine koje, do početka provedbe ovoga projekta, nisu imale ni metra javnoga vodovoda, a sada ima 12 kilometara sagrađenih cjevovoda i vodotoranj koji je promijenio vizuru općine -rekla je Benc. Istaknula je i ulaganje ŽUC-a u obnovu cestovne infrastrukture stradale u potresu, u sklopu koje se oko milijun eura ulaže i na područje Preseke.

Svečanoj sjednici prisustvovao je i vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj te načelnici okolnih općina.

Prisutnima na svečanoj sjednici Dan Preseke čestitao je i saborski zastupnik i načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša.

Foto: Dražen Kopač

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime