Presečko Vincekovo

0
Komunalac add

Udruga vinogradara Kaptol Preseka organizira u subotu, 21. siječnja s početkom u 13 sati proslavu Vincekova povodom blagdana Svetoga Vinka zaštitnika vinograda, vinogradara i vinara.

Ceremonija blagoslova trsa i goric održat će se u vinogradu Krči ober Brezjana, a domjenak na imanju Donja Velika kbr. 15. Domaćin ovogodišnjeg obilježavanja početka nove vinogradarske godine je Željko Mušak. – Pozivamo vinogradare, njihove goste i sve ostale da zamolimo Svetoga Vinka za dobar urod i da očuva vinograde od zime, mraza, tuče, bolesti i štetnika – poručuju iz udruge.

Blagoslov trsa i vinograda uz domaćina obavit će vinogradarski Biškup, Peharnik, Zvonar, Pjevači i tamburaši u pratnji djevojaka u narodnim nošnjama presečkoga kraja i članica Udruge Češka beseda iz Dubrave.

Prisutni će moći razgledati izložbu umjetničkih radova pod nazivom „Baka i unuk” autora Ružice Kopsejak i Igora Mušaka. Ove će godine u ponudi biti vinogradarski gulaš, pacano meso s roštilja i na šibi, a za popiti vrhunsko mlado vino Udruge vinogradara Kaptol Preseka.

Glazbena pratnja ovogodišnjega Vincekova bit će tamburaški sastav Večernja škola.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime