Presečki učenici od ponedjeljka s manjim brojem školskih linija

0
pixabay.com
Komunalac add

Nastavlja se sukob između Općine Preseka i Grada Vrbovca, danas je stigao dopis u kojem se navodi kako će presečki učenici od ponedjeljka ostati i bez dijela školskog prijevoza. Dopis prenosimo u cijelosti:

„Općina Preseka za sufinanciranje škole u Preseki duguje Gradu Vrbovcu 50.000 kuna za 2016. godinu, 165.000 kuna za 2017. godinu te je u prvih devet mjeseci 2018. godine već akumuliran dodatni dug od 170.000 kuna. Ukupan dug iznosi oko 385.000 kuna što ozbiljno ugrožava poslovanje I. osnovne škole u Vrbovcu.

Kako se Općina Preseka ne želi pridržavati potpisanog Sporazuma i odbija platiti dugove za svoju školu, Grad Vrbovec, kao osnivač I. osnovne škole, primoran je racionalizirati poslovanje i smanjiti troškove škole. Najveća stavka u materijalnim troškovima je prijevoz učenika pa je plan upravo na toj stavci izjednačiti materijalne troškove škole u Preseki s prihodima koji se ostvaruju iz državnog proračuna kroz decentralizirana sredstva za osnovno školstvo.

Od ponedjeljka 29. listopada 2018. godine ukidaju se dvije vanredne linije koje su vozile djecu u Preseki (u 11:10 i u 14 sati). Također u skoro vrijeme nas očekuje raspisivanje novog tendera za prijevoz učenika u Preseki, gdje je plan racionalizirati trošak prijevoza tako što bi djecu vozio jedan umjesto dva autobusa. Time će se nažalost povećati vrijeme potrebno djeci za dolazak u školu, ali će Općina Preseka napokon doći na svoje i smanjiti teret sufinanciranja školstva na svom području.“

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime