Preminuo Vlado Grežina

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Komunalac add

Poslije kratke i teške bolesti danas je (19. studenog) u Zagrebu u 69. godini života preminuo vrbovečki političar i predsjednik Ogranka HSLS-a u Vrbovcu Vladimir Grežina.

Rođen je u Zagrebu. Osnovnu školu završio je u Rakovcu nakon čega je izučio za vozača. Brak je sklopio 1973. godine s Nadicom Penđak s kojom ima sinove Željka i Vladu.
Od mladosti se opredijelio da će životnu egzistenciju ostvariti na obiteljskom gazdinstvu u Vrhovcu. Intenzivno se bavio ratarstvom i stočarstvom te je bio poznati poljoprivrednik ne samo u Vrhovcu nego i u široj okolici.

Jedan je od osnivača Ogranka Hrvatsko socijalne liberalne strane u Vrbovcu 1990. godine čime je aktivno doprinio razvoju demokracije tadašnje općine Vrbovec. Općinski, odnosno gradski vijećnik bio je od 1990. do 2013. godine, a jedno vrijeme obnašao je i dužnost potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Vrbovca. Težište njegovog političkog djelovanja bila je razvoj poljoprivrede u Vrbovcu, razvoj cestogradnje te općenito poboljšanje uvjeta života na selu.

Bio je strastveni lovac i dugogodišnji predsjednik Lovačkog društva Šljuka iz Rakovca. Međutim, pored lova zalagao se za zaštitu čovjekovog okoliša i za zaštitu šuma od prevelike devastacije.

U društvu je bio omiljen kako zbog svojih principijelnih političkih i ljudskih stavova tako i zbog uvijek srdačnog raspoloženja i veselih pošalica.

Vladimir Grežina neosporno je kao čovjek i političar zaslužan za razvoj demokracije na području Grada Vrbovca koji je svojim zalaganjem doprinio i razvoju Vrhovca i okolnih sela.

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime