Preminuo je Vladimir Tomljanović

0
Komunalac add

Nakon kratke i teške bolesti u ponedjeljak je u KB Zagreb preminuo Vladimir Tomljanović iz Vrbovca. Rođen je 1939. godine u Derventi, gdje je završio osnovnu školu, a gimnaziju u Slavonskom Broda. Diplomirao je na Pravnom fakultet Sveučilišta u Zagrebu 1964. godine.

Od 1975. godine živi u Vrbovcu gdje radi na Općinskom sudu kao sudac, a od 1977. do 1991. godine i  predsjednik Općinskog suda Vrbovec. Od 1991. do 2009. godine (do mirovine) radio je u Državnom odvjetništvu kao općinski državni odvjetnik.

Pokojni Vlado ostavio je i neizbrisiv trag u sportskom životu Vrbovca, pogotovo u nogometu. Krajem sedamdesetih godina postao je predsjednik NK PIK-a Vrbovec, na čijem će čelu biti u još tri navrata. Početkom 80-tih osniva i prvu selekciju pionira u Klubu. Bio je i prvi predsjednik Saveza športova Općine Vrbovec, osnovanog 1991. godine. Nastavio je u nogometu i kao predsjednik veterana. Za svoj predani i dugogodišnji rad u sportu primio je niz društvenih i javnih priznanja, među kojima se ističe državna nagrada „Red Danice hrvatske s likom Franje Bučara“ (1997.), a godinu dana kasnije odlikovan je i „Redom hrvatskog pletera“, Dobitnik je i Godišnje nagrade grada Vrbovca.

Zbog izvanrednih prilika koje je prouzročio koronavirus, supruga Nela i djeca Dominika i Benedikt, obavještavaju rodbinu, prijatelje i znance da će sahrana g. Vladimira Tomljenovića biti u krugu obitelji.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime