Premijer Plenković čestitao žiteljima Dan općine Farkaševac

0
Komunalac add

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas je obilježen Dan općine Farkaševac. Uz brojne goste i uzvanike sjednicu je svojim prisustvom uveličao i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Sjednici su prisustvovali i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, brojni gradonačelnici i načelnici susjednih i prijateljskih općina i gradova te predstavnici državnih i županijskih institucija i tvrtki.

Prisutne je na početku sjednice pozdravio načelnik općine Matija Copak. –Zahvaljujem svima na podršci na nedavnim lokalnim izborima. Nastojat ćemo od naše općine stvoriti općinu 21. stoljeća. Već sada imamo u planu izgradnju Kulturnog centra s dječjim igralištem, potpunu rekonstrukciju Vatrogasnog doma Farkaševac, aktivaciju gospodarske zone i mini tržnicu, izgradnju nogostupa u Farkaševcu i Bolču – predstavio je ukratko projekte Copak te dodao kako je u planu javljanje na sve županijske, nacionalne i europske natječaje.

Premijer Plenković čestitao je žiteljima Dan općine. Zanimljivo je da je dio svog djetinjstva premijer proveo upravo u Farkaševcu, u kojem je njegova majka radila kao liječnica.

Žitelji općine ponose se tom činjenicom te mu je Općinsko vijeće danas odlučilo uručiti Povelju počasnog građanina. –Farkaševac je općina na zaista jednom lijepom prometnom pravcu i drago mi je vidjeti da se dobro razvija. Posebno me vesele efekti reforme financiranja jedinica lokalne samouprave, ključne reforme koja je osigurala više od 3 milijarde kuna prihoda više lokalnim jedinicima, vidim da je porast u Farkaševcu od 2,2 milijuna kuna – rekao je Plenković te u izjavama medijima nakon sjednice poručio kako se nastavlja gradnja brze ceste između Zagreba i Bjelovara.

Prisutnima se obratio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. –Siguran sam da će uz sve planirane projekte kvaliteta života u općini biti bolja. Županije kroz brojne projekte pomažu razvoju naših gradova i općina i mislim da smo kao županija pri samom vrhu u razvoju gospodarstva i u cjelini – istaknuo je Kožić.

U ime gradonačelnika i načelnika susjednih gradova i općina, povodom svečane prigode čestitao je saborski zastupnik i načelnik općine Dubrava Tomislav Okroša. –Čuli smo sve projekte novog načelnika i siguran sam da će ga županija i Vlada u tome i podržati. Ne smijemo zaboraviti važnost Vlade RH koja je prepoznala manje sredine, u kojima također žive marljivi ljudi koji svojim trudom čine Hrvatsku boljom – rekao je Okroša.

Općinsko vijeće odlučilo je dodijeliti i posthumno nagradu za životno djelo Mirku Kovačiću iz Cirkvene, muzičaru i pedagogu. Nagradu je preuzela njegova supruga Marija.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime