Preko milijun eura za energetsku obnovu dvorane OŠ Marije Jurić Zagorke

0
Komunalac add

Vrbovečkoj Osnovnoj školi Marije Jurić Zagorke odobren je projekt energetske obnove sportske dvorane. Vrijednost projekta je oko milijun i 400 tisuća eura, a odobreno je sufinanciranje od milijun i 71 tisuće eura.

Projektom je predviđena obnova i poboljšanje toplinske zaštite vanjskog zida dvorane te zamjena vanjske stolarije i postavljanje vanjske zaštite od sunca, pojasnila je ravnateljica škole Edina Operta.

U sklopu projekta planirana je ugradnja dizalice topline te novi sustavi klima i ventilacije zraka. Sva planirana ulaganja doprinijet će poboljšanju energetskog razreda zgrade, poboljšati energetsku učinkovitost i uštedu energije na godišnjoj razini do 76%. To nas posebno raduje jer će svi korisnici, a posebno naši učenici i djelatnici imati bolje uvjete za rad, kvalitetniji zrak u sportskoj dvorani, tijekom toplijih godišnjih razdoblja. Naravno da smo projektom predvidjeli i dodatno ozelenjivanje našeg okoliša oko sportskih terena radi dodatnog hlađenja pročelja zgrada i terena, a svi koji već sada „misle zeleno” imat će priliku puniti svoja električna vozila ili bicikle u punionici koja bi trebala biti postavljena ispred dvorane. Dakle, očekuju nas brojna poboljšanja i radovi kojima se veselimo – zaključila je.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj naglasio je važnost ovog projekta, ne samo radi same energetske obnove dvorane, već i radi najavljenih projekata dogradnje naših osnovnih škola.

– Puno smo puta govorili da imamo spremne projekte za nadogradnju naše dvije osnovne škole, no energetska obnova dvorane ne može biti dio tog projekta i zbog toga je bilo jako važno da dobijemo ta sredstva kako ne bi morali sami financirati obnovu dvorane. Ne treba posebno spominjati da je dvorana u lošem stanju, da je oronula, pogotovo izvana, a ovim projketom će se uljepšati dvoranu, ali i smanjiti troškove grijanja što bi kasnije moglo rezultirati povećanjem sredstava u školi, a možda i smanjenjem najma dvorane za sportske klubove. Kad je u pitanju nadogradnja osnovnih škola, projekte smo predali nadležnom ministarstvu i oni su nam prioritet u Vrbovcu, kako bi nastava mogla biti u jednoj smjeni te vjerujem da ćemo ih realizirati – zaključio je gradonačelnik.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime