Prekinuta sjednica Gradskog vijeća – vijećnici HDZ-a i HSU-a napustili sjednicu

0
Komunalac add

Večerašnja sjednica Gradskog vijeća Grada Vrbovca završila je već na samom početku. Naime, prvo pitanje na Aktualnom satu postavio je vijećnik SDP-a Tihomir Antolković, koji je tražio od gradonačelnika Kralja da pojasni svoje današnje priopćenje u kojem ističe kako predsjednik Vijeća Hrvoje Herček s pozicije moći traži nove političke emisije u programu Radio Vrbovca.

Nezapamćeni je presedan u Gradu Vrbovcu da jedan političar s pozicije moći, političar koji određuje hoće li Radio Vrbovec dobiti više ili manje novaca, koji je upravo jedan od potpisnika amandamana kojima se radiju uzima novac, sada sa službene gradske adrese šalje zahtjev na radio u kojem traži emisiju za sebe – odgovorio je na pitanje gradonačelnik Kralj te dodao. –Koliko znam opoziciji na radiju nikada nije odbijeno niti jedno priopćenje, svi dolaze do termina i mogu gostovati na radiju kada to žele. Isto tako danas me predsjednik Vijeća u eteru Radio Vrbovca prozvao da kontroliram radio jer sam došao do tog njegovog dopisa. Dakle, sva pošta koja dolazi u Grad se urudžbira i stiže direktno na moj stol, to je takav sustav, a predsjednik Herček to očito ne razumije te su njegove insinuacije netočne – istaknuo je Kralj.

Predsjednik kluba vijećnika HDZ-a i HSU-a Mijo Mijatović zatražio je zatim stanku, a nakon povratka vijećnika u vijećnicu obrazložio je svoj zahtjev. –Pauzu sam zatražio u ime kluba vijećnika HDZ-a i HSU-a s obzirom na nastup gradonačelnika za ovom govornicom, u kojem se uvredljivo odnosi prema vijećnicima koji su mu opozicija. Nazivati vijećnike nekakvom bandom koja dolazi s ulice i sada bi krojila pravila ponašanja ili vodila Grad je za nas neprihvatljivo. Gradonačelnik koristi govornicu da priča o stvarima koje se rade s pozicije moći, a upravo on zadnje tri godine “vedri i oblači” na Radio Vrbovcu s pozicije moći, onoga koji je imao većinu u Vijeću i određivao koliko će novaca dobiti. S obzirom na ponašanje gradonačelnika naša je odluka da napustimo sjednicu – pojasnio je Mijatović.

Sjednica je zatim prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Zatražili smo i komentar gradonačelnika Kralja o prekidu sjednice. -Nije mi baš jasan ovaj prekid sjednice, s obzirom da je bila i sazivana na inzistiranje predsjednika vijeća. Ja sam predlagao da se održi mjesec dana kasnije dok se prikupi još dovoljno točaka. Danas su bile samo tri točke na dnevnom redu, prema tome nije bilo neke potrebe za sjednicom. HDZ je odlučio napustiti sjednicu, za njim su krenuli, koliko sam ja vidio, Sudinec, kasnije Herček, to je ono što sam ja vidio. A koja je potreba bila, to mi nije jasno. Valjda će oni bolje moći objasniti svoje razloge. Ono što je također po meni bilo pogrešno je to što su tražili pauzu od deset minuta te se vratili prije kraja pauze i počeli s nastavkom sjednice dok se još nisu vratili svi vijećnici. Ovo je prilično zbunjujuće, nadam se da je predsjedniku vijeća jasnije zašto je došlo do ovoga. Možda su prisutne i neke trzavice unutar koalicije HDZ-a i HDS-a, dakle Herčeka, Dananića i Sudinca s HDZ-om. Možda im nešto ne ide po loju ili su možda u sukobu pa su odlučili napraviti stanku – komentirao je Kralj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime