Prekid radova na nogostupu u Naselju Stjepana Radića

0
Komunalac add

Radovi na nogostupu u Naselju Stjepana Radića počeli su početkom studenog prošle godine i prekinuti su tijekom božićnih i novogodišnjih praznika. Nakon praznika izvođač radova Šušković gradnja više se nije vraćao na gradilište.

Ovih dana potpisan je Sporazum o prekidu radova između Grada Vrbovca i Šušković gradnje kojim, izvođač definitivno napušta projekt gradnje nogostupa te se obvezuje Gradu isplatiti naknadu štete i ugovornu kaznu od iznosu od deset posto vrijednosti ugovora što iznosi 147.978,70 kuna. Također, dogovoreno je da će izvođač do kraja tjedna napraviti potrebne radnje kako bi se osiguralo gradilište. Do raskida ugovora došlo je zbog prigovora izvođača na projektnu dokumentaciju te nepriznavanjem tih prigovora od strane Grada. –Dok drugi gradonačelnici prije izbora potpisuju ugovore o gradnji, ja nažalost potpisujem ugovor o prekidu radova. Dugo smo pregovarali s izvođačima i pokušavali ih privoliti na povratak na gradilište, nažalost oni su na kraju odlučili platiti ugovornu kaznu i definitivno napustiti gradilište- izjavio je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj. – Stanovnicima Naselja Stjepana Radića i Savske Ceste poručujem da nema razloga za paniku. Radove na završetku nogostupa povjerit ćemo našem Komunalcu koji ima iskustva s takvim projektima i može početi s radovima u najskorije vrijeme. Najvažnije je da gradilište ne bude dugo otvoreno i da se ne ugrožavaju životi u prometu – dodao je gradonačelnik Kralj.

Na vrtiću krenula penalizacija izvođača

U svom gostovanju na Radio Vrbovcu gradonačelnik je otkrio kako radovi na izgradnji vrtića u Jugu i od prošlog tjedna službeno kasne te je Grad započeo obračun penala prema izvođačima, firmi MDK iz Velikog Trgovišća. –Izvođačima smo produžili vrijeme za završetak radova na vrtiću za mjesec dana, no nažalost prošle srijede je i taj rok je istekao. Bili smo
prisiljeni aktivirati naplatu penala koji nisu mali. Svaki dodatni dan radova izvođače košta čak 12.300 kuna. To mi nije drago. Najsretniji bi bio da su radovi završili još ove jeseni kako je bilo prvotno najavljeno. Sada izvođač ima i dodatan financijski razlog da konačno završi radove na našem novom vrtiću – zaključuje Kralj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime