Prekid igračke karijere Filipa Jendriša!

1
Komunalac add

Vratar trećeligaša Vrbovca Filip Jendriš zauvijek će pamtiti 30. ožujka 2019. godine i prvenstvenu utakmicu 23. kola 3. HNL zapad između Vrbovca i Dugog Sela, na kojoj je uslijed nesmotrenog starta Davida Žabeca u 28. minuti doživio težu povredu glave i bez svijesti, kolima hitne pomoći dovezen u zagrebačku Novu bolnicu. Doslovno je u zadnjoj minuti podvrgnut operativnom zahvatu radi otklanjanja velikog epiduralnog hematoma uzrokovanog puknućem arterije zbog snažnog udarca nogom u glavi. U induciranoj komi ležao je nekoliko dana, a poslije je bio podvrgnut i facijalnoj operaciji kojom su rekonstruirane posljedice frakture pet kostiju lubanje.

Dva mjeseca nakon nesreće, Filip Jendriš je konačno rekao zbogom nogometu kojem nije dao sve što je mogao. Pri tome je emotivno naglasio: – Zahvalan sam prof. dr. Darku Chudyju i njegovom medicinskom timu što su mi spasili život u posljednjoj minuti. Ujedno velika hvala mojim bližnjima koji su mi bili velike potpora i najveća motivacija u najtežoj životnoj bitci. Nesretan sam što sam na ovaj način okončao sportsku karijeru u svojoj 25. godini života jer su mi trenutci provedeni na terenu s prijateljima odvlačili misli, prije s fakultetskih, a kasnije s poslovnih obveza. Također, ozljeda me na duži period udaljila s radnog mjesta te se nadam da će mi zdravstveno stanje uskoro omogućiti povratak.

Filip Jendriš rođen je 2. kolovoza 1994. godine u Zagrebu. Prve nogometne korake napravio je 2002. godine u mlađim kategorijama Vrbovca, a potom je vrijeme od 2012. do 2013. godine proveo u juniorima zagrebačkog prvoligaša Lokomotive. U drugoligašu Zelini vratar je bio u sezoni 2013./14. U proljeće 2014. branio je za Strmec iz Bedenice, dok je u petoligašu Rakovcu od 2014. do 2016. bio stožerni igrač. U proljeće 2017. godine prešao je u trećeligaš Vrbovec. Pripada plejadi vrbovečkih vratara od Dragutina Koretića, Josipa Jurišića, Rudolfa Kolara, Nikole Tvorića, Željka Koretića, Vida Tvorića, Marijana Lončarića, Anđelka Antolića, Damira Talaje, Tihomira Kosovca pa do Tomislava Novaka koji su bili neizostavni temelji svih uspjeha vrbovečkog nogometa. Pripada skupini sportaša koji su uskladili zahtjevne nogometne treninge i utakmice s redovnim studiranjem pa je 2018. godine stekao titulu magistra ekonomije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Odlazak stupa vrbovečke obrane svakako je veliki gubitak za Vrbovec jer je spadao u najkvalitetnije i najstandardnije igrače u zadnjih par sezona. Možda se nakon određenog vremena vrati nogometu, ali do tada ostaje veliki žal u vrbovečkoj sportskoj javnosti što je izgubila postojanog i velikog vratara/igrača koji je postao primjer i uzor mlađim naraštajima u NŠ Vrbovec.

Dodajmo kako je 10. listopada 1982. godine još jedna igračka karijera vrbovečkog igrača naprasno prekinuta i to na prvenstvenoj utakmici 11. kola Zagrebačke nogometne zone istok na utakmici između PIK Vrbovca i dugoselskog Jedinstva. Naime, vratar Sukan slomio je nogu tadašnjem vrbovečkom kapetanu Željku Mikcu pa je i njegova igračka karijera naprasno prekinuta u 25. godini života. Koje li koincidencije, obje utakmice 1982. i 2019. godine završile su pobjedom Vrbovčana 3:2.

Zdenko Brezarić

1 KOMENTAR

  1. Žalosno je kada se igračka karijera završi na ovakav način.Nadajmo se da Filip neće imati trajnih posljedica.Nažalost žalosno je kada i sportski djelatnik/delegat piše o nesmotrenom startu, a svi koji su gledali utakmicu i kasnije video ozljede, znaju da nije bilo nikakve namjere u ozljeđivanju Filipa od strane Davida.Čak je i opravdano dosuđen kazneni udarac.
    Zašto navoditi ozljedu od prije 40 godina i ponovno potpaljivati atmosferu između dva susjedska klub, čije su mlade uprave napokon uspostavile prijateljski odnos.Prestanite skupljati jeftine političke bodove na nečijoj nesreći i potpaljivati atmosferu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime