Predstavljeni “Hologrami nade”

0
Komunalac add

Jučer je u Narodnoj knjižnici Vrbovec održana promocija zbirke poezije „Hologrami nade“ sveučilišnog profesora i našeg sugrađanina Ivana Koprića. O zbirci pjesama govorio je zagrebački novinar Boris Rašeta, autorica pogovora prof. Đurđica Čilić, a stihove je kazivala Biserka Jakšić.

Iznenadilo me kada sam vidio da profesor Koprić kojega često angažiramo da napiše upravne i pravne analize kao stručnjak i profesor na Pravnom fakultetu da se bacio u pisanje poezije. Poezija danas izvire sa sve manje mjesta, ona je uglavnom rezervirana za određeni, točno prepoznatljiv krug ljudi, ali ne bih se zakleo da na Pravnom fakultetu postoji ijedan profesor iz živuće ekipe koji je objavio zbirku pjesama. Kada se zaviri u ovu zbirku pjesama onda se točno može osjetiti poriv i nagnuće koje je Ivana vuklo da piše pjesme – komentirao je Boris Rašeta.

Autorica pogovora prof. Đurđica Čilić u svom je obraćanju istaknula – Poezija nas oslobađa zabluda i očekivanja, spašava nas od naše lakovjernosti, komfora da se naslonimo na okvire samo jedne perspektive i unutar njih razvijemo čitav svijet i sebe same. Poezija Ivana Koprića važna je jer miče s poezije auroekskluzivnosti, vraća je znanstvenicima, studentima, nevinim čitateljima, kolegama, znancima, Vrbovčanima, otima ih iz ruku malobrojnog u sebe zatvorenog pjesničkog kruga afirmiranih autora – kazala je Čilić.

Profesor Koprić na kraju promocije uputio je zahvale – Zahvaljujem Branku Čegecu i njegovoj izdavačkoj kući Meandar Media, kolegici Đurđici Čilić koja mi je napisala pogovor, lektorici Branki Remer, članovima udruge Avis Rara Studio, profesorici Ivanki Dlaki, Borisu Rašeti i kćeri Nataliji.  

Posjetitelji vrbovečke knjižnice novu zbirku prof. Koprića mogu već pronaći na policama knjižnice. Inače, zbirka poezije “Hologrami nade” premijerno je predstavljena početkom lipnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Zbirku su izdali zagrebački nakladnik Meandar Media Branka Čegeca i vrbovečka udruga Avis Rara Studio.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime