Predstavljena zbirka poezije “Misli pod zvijezdama”

0
Komunalac add

Sinoć je u Narodnoj knjižnici Vrbovec predstavljena zbirka poezije pod nazivom „Misli pod zvijezdama“ autora Stjepana Crnića. Događanje je organizirala vrbovečka udruga „Osebunjek“, a predstavljanje zbirke vodila je Katarina Zadrija, predsjednica spomenute udruge. Pjesme su, uz autora, čitali Matija Kuljko, autorov unuk, Alojzija Tvorić Kučko i Katarina Zadrija. Predstavljanju zbirke prisustvovao je i vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj te njegov zamjenik Marko Belošević.

Autor se jedno vrijeme bavio znanstvenim radom kojih ima nekoliko objavljenih. Do sada ima objavljena i tri romana. U  romanu „Alfa svijet- rodilište“, bavi se preispitivanjem smisla postojanja čovjeka i svijeta, zbirkom misaonih tekstova „Alfa svijet – život naš vječni“ u kojoj na neki način objašnjava roman „Alfa svijet-rodilište“.

O autorovom radu govorila je moderatorica Katarina Zadrija. – Zadivljuje autorova mogućnost prebacivanja iz područja znanosti, u područje lijepe literature, gdje roman „Alfa svijet – rodilište čini svojevrstan most, ima sva obilježja romana, kojemu je znanost u pozadini, da bi se pretvorio u dječaka sa zagorskih brega u noveli „Tajna divljeg kestena“ i romanu „Uskrsni krijes“, te zatim napisao dirljiv i osjećajan obiteljski roman „Kamo smjestiti baku“. Radnja je smještena u Zagreb, u vrijeme potresa. Autorova omiljena tema je duhovnost i preispitivanje teorija i dogmi paralelnih svjetova iz čega je vidljiva njegova duboko duhovna narav, te iste teme se preslikavaju i na njegovu poeziju – pojašnjava Zadrija.

Prvi dio zbirke „Misli pod zvijezdama se okreće prolaznostima, u kojem autor naglašava pravilo “Samo mijena stalna jest“. To pravilo se proteže kroz cijelu zbirku. U ljubavnim  se pjesmama autor predstavlja kao osjećajna osoba, koja izvrsno barata stilskim izražajnim sredstvima. – Jednako tako bježi u druge, bolje svjetove, u svijet mašte u san. Preporučujem svakako pročitati predstavljenu zbirku poezije, a ako želimo upoznati autora, pročitajmo i ostala njegova djela – istaknula je Zadrija.

Na kraju je uputila zahvale poduzeću „Asemo“ d.o.o iz Vrbovca koje je podržalo predstavljanje zbirke, Narodnoj knjižnici Vrbovec te knjižničarki i zamjenici ravnateljice vrbovečke knjižnice Mateji Hrgovan na ustupljenom prostoru kao i publici koja se odazvala u lijepom broju.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime