Predstavljena zbirka “Narisana misel” autorice Katarine Zadrije

0
Foto studio Uno
Komunalac add

Sinoć je u motelu Marina u Vrbovcu predstavljena zbirka kajkavske poezije “Narisana misel” autorice Katarine Zadrije, pjesnikinje i predsjednice vrbovečke udruge Osebunjek. Inače, ovo je njena druga zbirka kajkavske poezije koja je nastala 2019. godine, ali je zbog pandemijske situacije iz tiska izašla u studenom 2020. godine u nakladništvu Hrvatskog sabora kulture.

Foto studio Uno

Predgovor zbirci napisala je književnica Božica Jelušić, a zbirku je uredila dr. sc. Alojzija Tvorić Kučko. U sklopu zbirke je 60 pjesma svrstanih u šest ciklusa: Narisana misel, Znojuč zora, Kipec ledveni, Slak, Korenje, Sad dušica moja putuje.

-Ova knjiga je ozbiljnija i ima dugoročniju specifičnu težinu. Razlikuje se od dobrog dijela kajkavske produkcije, što pokazuje autorski trud i voljnost za učenjem i usavršavanjem. Najjači adut je lokalna atmosfera, poznavanje flore i faune, mirisa i boja, svega što taj lijepi i pitomi vrbovečki kraj odlikuje – poručila je Jelušić.

Foto studio Uno

Večer je protekla uz ugodno druženje i čitanje poezije, a glazbom su je upotpunili gosti “Bemian duet” iz Koprivnice. Pjesme su pored autorice čitale: Tatjana Kobija, Ružica Kopsejak, Marija Petrek, Ivana Žerovnik, Dragica Čulig, a moderator je bila Nikolina Hudec Crnčić.

Foto studio Uno

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime