Predstavljanje zbirke poezije Jednostavno žena

0
Komunalac add

Narodna knjižnica Vrbovec poziva na predstavljanje zbirke poezije „Jednostavno žena“ autorice Ljiljane Lipovac. Predstavljanje zbirke u vrbovečkoj knjižnici održat će se u ponedjeljak, 6. ožujka u 18 sati.

Inače, Ljiljana Lipovac rođena je u Zagrebu gdje i živi, dok joj je otac porijeklom iz Vrbovca. Poeziju je počela pisati 2014. godine. Od 2015. godine članica je KLD Rešetari, a 2016. god postaje članica “Jutra poezije” u Zagrebu. Od 2016. godine voditeljica je i suorganizatorica mnogih otvorenih tribina i manifestacija, uz Lidiju Puđak, u Narodnom sveučilištu Dubrava u Zagrebu.

2017. godine dobitnica je “Zlatne plakete” na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu za najbolje napisanu pjesmu posvećenu ženi Romkinji. 2018. godine izdala je prvu samostalnu zbirku pjesama koje su prevedene i na romski jezik.

Pjesme su joj izdane u mnogim zajedničkim zbirkama, zbornicima i antologijskim knjigama. Neke njezine pjesme prevedene su na engleski, mađarski, rumunjski, albanski, ruski, talijanski, mađarski, makedonski i ukrajinski jezik.

Svojim stihovima otvarala je mnoge izložbe akademskim umjetnicima, slikarima, kiparima i fotografima. U pripremi je i prva Ljiljanina zbirka na kajkavskom dijalektu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime