Predsjednik Vrbovca Mato Jelić: Uključujemo se u borbu za Jedinstvenu treću ligu

0
Komunalac add

Trećeligaš Vrbovec počeo je s pripremama za proljetni dio sezone, a u klubu više ne kriju da se u proljetnom dijelu uključuju u borbu za plasman u Jedinstvenu treću ligu, koja će startati iduće sezone. Na početku priprema bili su i predsjednik kluba Mato Jelić, dopredsjednik Dražen Prelog te Siniša Bađun, Slavko Novosel i Renata Ščap.

Predsjednik Mato Jelić je pred okupljenim igračima i stručnom stožeru poručio kako želi da se Vrbovec izbori za ulazak u Jedinstvenu treću ligu.                                                        – Imamo kvalitetan sastav koji igra već par godina zajedno, a radimo i na dolasku još kvalitetnih pojačanja. Pregovori su u tijeku i brzo ćemo saznati ishod. Mi smo kao klub ulagali u proteklom razdoblju u sportsku infrastrukturu, potpuno obnovili Gradski stadion te ispunjavamo sve kriterije za igranje u Jedinstvenoj trećoj ligi – rekao je.

Dopredsjednik Dražen Prelog također je naglasio kako više ne treba skrivati ambicije.          – Svjesni smo da imamo kvalitetnu ekipu za koju vjerujemo da može ispuniti cilj kluba, a to je plasman u Jedinstvenu treću ligu. Naime, prije jesenskog dijela bio nam je prioritet stabilnost kluba i ekipe, a nakon svega viđenoga tijekom jeseni, držim da se možemo ravnopravno boriti s drugim momčadima za rang više. Mnogo smo uložili u uređenje Gradskog stadiona, a u međuvremenu smo otvorili i klupski kafić, te udarili temelje dugoročne postojanosti kluba. Svjesni smo da Vrbovec ispunjava sve kriterije za viši rang, a još to samo trebamo potvrditi na zelenom polju – zaključio je.

Trener Dražen Biškup istaknuo je kako je ambicija kluba ulazak u Jedinstvenu treću ligu.    – Ostvarenje tog cilja bio bi diplomski rad ove nadarene vrbovečke generacije. Vrbovec ima igračku kvalitetu za izravnu borbu s bogatijim i jačim klubovima. Naš je prioritet da se maksimalno pripremimo za sve proljetne izazove jer će u ovim vremenima i Covid-19 krojiti uspješnost kluba. Momčad ima prostora za napredak jer se sada izvrsno poznaje te očekujem da se to i ostvari na terenu. Iako smo u jesenskom dijelu zabili 27 golova, isto toliko smo ih primili, pa će jedan od prioriteta u pripremnom razdoblju biti stabilnost obrane i jačanje obrambene kompaktnosti cijele momčadi – rekao je.

Na prozivci i prvom treningu bili su: Alen Babić, Antonio Boroša, Alen Bubnjar, braća Domagoj, Josip i Kristijan Colarić, Mario Ćosić, Filip Kliček, Ivan Lovrić, Martin Krizmanić, Luka Nakić, Josip Slišković, Bruno Škaro, blizanci Gabrijel i Martin Tolić, Goran Trošić i Dino Tomas. Opravdano su odsutni bili Mihael Zrinščak i Matija Benić (novi igrač koji je stigao iz Sesveta) te pomoćni trener Igor Ratkajec. Prvoj ekipi se treba pridružiti talentirani junior Ante Topalović, a na seniorska vrata kucaju i ostali nadareni juniori iz NŠ Vrbovec. U zimskom razdoblju klub su napustili: Karlo Dražen Bilić, Lovro Novokmet i Antonio Režabek.

Vrbovec u pripremnom razdoblju igra slijedeće utakmice: 26.01. Naftaš Ivanić, 29.01. Radnik  Križevci, 02.02. Kustošija, 05.02. Bjelovar, 09.02. Sesvete, 12.02. Mladost (Ždralovi), 16.02. Zelina, a generalka je 19.02. protiv Bistre.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime