Predsjednik veterana NK Vrbovec Tomislav Posavec: „Ako se ukaže prilika napast ćemo titulu prvaka!“

0
Komunalac add

I dok su seniori Vrbovca spremni za novo prvenstvo u 3. HNL, veterani su se tek počeli okupljati pred novu natjecateljsku sezonu u VNL NS Dugo Selo. Predsjednik vrbovečkih veterana Tomislav Posavec upoznao nas je s ciljevima, pripremama, igračkim kadrom i s trenutnom situacijom u veteranskim redovima pred novom sezonom. –Pripreme veterana za novu sezonu su počele prvim okupljanjem 12. kolovoza 2021. i odigravanjem prijateljske utakmice u Paukovcu protiv veterana iz Donje Zeline koji su ove godine osnovali svoju momčad. U stvari dio za logistiku (voditelj i suradnici) je počeo puno ranije s pripremama veterana, odnosno cijelo ljeto su se vodili razgovori o budućnosti veterana i novim igračima. Trener je ostao isti, Darko Potočić koji svojim nogometnim i životnim iskustvom izvrsno balansira između „starijih“ i „mlađih“ veterana – priča Posavec te dodaje da su klub napustila dva igrača. –Vratio nam se Ivan Spajić iz Rakovca, i to bi nam trebalo biti najveće pojačanje. Od novih igraća stigli su Marijo Papa iz Vrbovca, Josip Mandir iz Peskovca, Neven Grežina iz Rakovca, Marijo Šalamun iz Banova i Kobaš Ivan iz Lonje od kojeg i najviše očekujemo jer dolazi iz seniora, a vode se razgovori s još dvojicom pojačanja. Očekujemo i povratak nakon ozljede oporavljenog Mladena Falčevića i priključivanje kapetana Zvonimira Pavića nakon dvogodišnjeg izbivanja zbog fakultetskih obaveza. A to je onda s ovim kadrom koji imamo već respektabilna ekipa. Iako s kvalitetom nismo imali probleme ni ranije,  nego više s kvantitetom, odnosno s malim brojem igraća na utakmicama zbog raznih obveza i ozljeda – kaže Posavec.

U idućem prvenstvu računa se na slijedeći igrački kadar: Antonio Arifović, Ivica Badenić, Mario Badenić, Zdenko Brezarić, Tomislav Čukulin, Mladen Falčević, Krešimir Forgač, Dražen Fulir, Ivica Furmeg, Željko Jedvaj, Neven Grežina, Dejan Hasanović, Sebastijan Huzjak, Ivan Kobaš, Miroslav Kozina, Josip Mandir, Dalibor Milanović, Novak Tomislav, Igor Mudrić, Tomislav Pajsar, Zvonimir Pavić,  Anthony Pavlović, Tomislav Posavec, Darko Potočić, Marijo Papa, Ivan Spajić, Kristijan Spajić, Dario Treščec i Danijel Tukša.

Do sada smo odigrali prijateljske utakmice s Donjom Zelinom 3:0 (strijelci: Čukulin, Badenić, i Arifović),  Križevcima 0:1 i Lonjom 0:2. Prvenstvo nam je trebalo započeti 30. kolovoza, a u 1. kolo smo trebali gostovati u Ivanić Kloštru. Međutim, u međuvremenu smo postigli sporazum pa ćemo mi ugostiti Kloštar u subotu 28. kolovozu u17,00 sati na Gradskom stadionu. Time ćemo i mi veterani dati sportski obol u sklopu 40. turističko-kulinarske manifestacije “Kaj su jeli naši stari” i na taj način otvoriti novu natjecateljsku sezonu. Glavni favorit za osvajanje prvenstva je prošlogodišnji prvak Dugo Selo, a mislim da će Vrbovec, Žabnica i Lonja ili još neko iznenađenje vrebati krivi korak glavnog favorita – ističe trener i pojašnjava. -Cilj u novoj sezoni je prvenstveno se ekipirati i posložiti se kako bi nas na svakoj utakmici bio što veći broj, i kako bi ono “treće poluvrijeme”, koje je najvažnije bilo još bolje nego do sada. A onda kada se to dogodi, i ako se ukaže prilika napast ćemo i titulu prvaka, kao što nam to i naša tradicija rezultata nalaže. Istaknuli bi još da smo ekipa koja se sama financira, koja plaća sudačke takse i koja uredno plaća kotizaciju za natjecanje. Žao nam je da nismo uključeni u djelovanje Nogometnog središta Vrbovec. Iako svi seniorski klubovi imaju svojeg predstavnika u NS Vrbovec, a u veteranskoj ligi je 6 klubova s područja NS Vrbovec, veterani nemaju ni jednog predstavnika – naglasio je Posavec.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime