Predsjednik petoligaša Rakovca Željko Radotović: Usprkos svim nedaćama posvećeni smo ostanku u JŽNL-u

0
Komunalac add

Petoligaš Rakovec krenuo je s pripremama za proljetni dio prvenstva u JŽNL-u i to sa 17. pozicije. Ekipi Rakovca sada predstoji neizvjesna i grčevita borba za svaki bod u najelitnijem nogometnom razredu Nogometnog saveza Zagrebačke županije. U klubu su itekako svjesni situacije, nalaze se u zoni ispadanja iz koje se mogu spasiti samo dobrim i efikasnim igrama bez puno oscilacija. Zbog navedenog imenovan je novi trener Ivan Spajić, kompletan igrački kadar je ostao na okupu, a Uprava još uvijek pregovara s par igračkih pojačanja.

Predsjednik kluba Željko Radotović naglasio je kako NK Rakovec već 6. sezonu igra u Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi.

Vođeni sportskim motivom želimo zadržati taj rang. Naime, veliki je sportski uspjeh, da ne kažem čudo za malo mjesto Rakovec i klub koji je prerastao okvire „maloga“. Rakovec broji oko 130 članova u 5 kategorija igrača i iznjedrio je mnoge igrače kroz nastupe u JŽNL, koji su sada stožerni čak i u trećeligašu Vrbovcu i okolnim klubovima Nogometnog središta Vrbovec. Rakovec se sa svojim proračunom i mogućnostima bori s klubovima iz Zagrebačke županije, koji su neusporedivo financijski i infrastrukturno bogatiji, te su mnogi od njih igrali 2. HNL, 3. HNL i 4 HNL. Zbog toga bih rezimirao da je JŽNL za Rakovec kao liga prvaka. Teško je u zimskom prijelaznom roku dovesti pojačanja jer nitko od klubova ne želi dati slobodne papire. U sklopu NS Vrbovec teško je naći pojačanja za JŽNL, jer oni koji bi to možda i bili, uglavnom ne žele napustiti svoje klubove.  Usprkos svim nedaćama i poteškoćama mi ćemo dati sve od sebe da zadržimo ovaj rang natjecanja te ćemo i dalje biti jedna od perjanica NS Vrbovec u igračkom, članskom i organizacijskom pogledu – optimistično je zaključio Radotović.

Trener Ivan Spajić komentirao je početak priprema Rakovca, naglasivši kako pripreme započinju u Božjakovini na igralištu s umjetnom travom, gdje će odraditi bazične pripreme, a potom nastaviti treninge na igralištu u Rakovcu.

Planiramo se kroz treninge i utakmice što bolje pripremiti i ostvariti cilj odnosno ostanak u JŽNL-u. Zbog situacije s koronavirusom nismo bili u mogućnosti bilo što planirati. U pripremnom razdoblju dogovorili smo utakmice s Dubravom, Graničarom iz Tučenika, ekipom Gaja i Žabnice. Što se tiče igračkog kadra uglavnom su svi igrači od prošle sezone ostali, što me jako veseli. Ako daju svoj maksimum na treninzima i utakmicama te se odazovu u što većem broju, opstanak neće biti upitan. Pokušavamo dovesti bar još dva kvalitetna igrača i ako to uspijemo napravit ćemo veliki iskorak u kompletiranju igračkog kadra, ali te stvari prepuštam Upravi kluba koja radi na tim stvarima jako puno i kvalitetno – rekao je Spajić.

Napomenimo da Rakovec računa na slijedeće igrače: kapetan Ivica Grgoić, Dominik Baček, Antonio Babić, Luka Brlečić, Dominik Habijanec, braća Nikola i Mihael Benjamin Jaić, Nikola Jendriš, Mijo Jurić, Mihael Krvarić, Leonardo Madžar, braća Alen i Ivan Novoselec, Dominik Očić, Dominik Pavlović, Ivan Presečki, Leon Radotović, Ivan Stjepanović i Jure Stojanović. U međuvremenu klub su napustili: Ivan Đorđević i Ivan Gašparec.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime