Predsjednik nogometnog trećeligaša Vrbovca Mato Jelić:„Iznimno dobra jesenska dionica!“

0
Komunalac add

Puno toga se pozitivnog odvijalo u trećeligašu Vrbovcu u jesen 2021. godine, od vrlo dobrih rezultata seniorske momčadi pa do nakon dugih niz godina otvaranja klupskog caffe bara na Gradskom stadiona. No, bile su to aktivnosti koje su se odvijale po normalnom klupskom ritmu života, za razliku od prošlogodišnje sezone u kojoj se branio goli trećeligaški status i koji je ostvaren u rangu „nogometnog čuda“. Ipak, to je najstariji, najpoznatiji i brojčano najveći sportski kolektiv u gradu Vrbovcu, koji živi 365 dana u godini sa svim svojim rezultatskim uspjesima i neuspjesima i sa svim svojim svakodnevnim radostima i poteškoćama.

U vezi sportskih seniorskih rezultata, djelovanja nogometne škole i o ostalim klupskim aktivnostima osvrt na jesenski dio dao je predsjednik kluba Mato Jelić.

Kakvi su dojmovi nakon završenog jesenskog dijela 2021. godine u seniorskoj momčadi?

Nakon što je završila polusezona i malo se slegli dojmovi, možemo reći da je bila iznimno dobra. Kako bi naš trener Dražen Biškup rekao, vrlo dobra.Seniori su 3 boda od 3. mjesta i to je jako dobar rezultat. Da nam nije oteto 6 bodova u utakmicama s Lukavcem i u Maču, sad bi bili uvjerljivo na 3. mjestu. Šutjeli smo dugo i više nećemo. Podnijeli smo disciplinsku prijavu protiv sudaca koji su sudili utakmicu Gaj Mače – Vrbovec i isto ćemo raditi i dalje, u svakoj utakmici gdje netko misli otimat našu muku. Igrač momčadi Gaj Mače igra s rukom unutar svojeg šesnaesterca i lopta se od njegove ruke odbije u noge našem igraču, koji ide prema golmanu, a sudac svira prekid i izvlači van i dosuđuje slobodni udarac. Ako je i mislio da je igrao s rukom vani, morao je pustit prednost. Nemoguće je da sudac ovog ranga natjecanja ne zna što je prednost. Svi mi jako dobro znamo kako izgleda nenamjerna sudačka pogreška, kako domaćinsko suđenje, a kako izgleda očita sudačka namjera. Jedini ispravan i legalan put da se zaštitimo od ovakvih stvari jesu disciplinske prijave pa neka se pogledaju snimke. Mi svi u klubu dajemo u nogomet svoje zdravlje, vrijeme i novce i našu muku više nitko neće otimat. Spremni smo ići do kud treba. Nekoliko tajkunčića misli da će u vrhu lige biti oni koji imaju više crnih para, a ne oni koji su bolji na travnjaku. Mi ćemo se protiv toga borit svim sredstvima. Gospodo, naše više bez posljedica otimali nebudete, makar išli do Lyona.

Kako ste zadovoljni s radom u Nogometnoj školi Vrbovec?

Najljepše što  se dogodilo u ovoj polusezoni je dolazak nove 62 djece u klub. Nema ljepšeg ni važnijeg od toga. A to je ujedno i dokaz povjerenja u klub i dobrog rada naših trenera Nogometne škole i voditelja, legende i gospodina Željka Majcena i tajnice kluba Irene Starešec. Treneri, Majcen i Irena Starešec su stvarno tim kakvog nema. Sve brige i probleme oni rješavaju i hendlaju da mi iz Uprave većinu problema ni ne čujemo, a već su riješeni. Hvala im svima. Time najviše olakšavaju život meni, jer da moram još i sto posto bit unutra u Nogometnoj školi, poludio bi do kraja.

Kakvi su juniorski potencijali za budućnost kluba?

Kadeti i juniori su nam pri vrhu lige i nadamo se da će uspjeti izboriti povratak u drugu ligu. Kako god bude, bitno je da su dobri, da treniraju i razvijaju se. Dobri su i imamo se čemu dobrome nadati u budućnosti. Svima im mogu biti primjeri dečki koji su priključeni seniorima: Kristijan Colarić, Alen Bubnjar, Bruno Škaro i Filip Kliček. Ponos i dika kluba. Rijetko koji klub se može pohvaliti da ima tako dobre svoje dečke među prvotimcima. Veliki su talenti i budu nam kroz dvije godine glavni igrači.

Je li bilo odlazaka iz seniorske momčadi?

 Što se seniora tiče, otišla su nam dva igrača i to Antonio Režabek i Lovro Novokmet. Zbog prevelike konkurencije, nažalost nisu imali zadovoljavajuću minutažu. Dobri dečki iz pravih familija. Hvala im na svemu. Posebno Režabeku za centaršut Martinoviću na glavu, za ostanak u ligi. To se ne zaboravlja.

Kanite li dovoditi igračka pojačanja tijekom zimskog prijelaznog roka?

Ne planiramo dovoditi nikoga od novih igrača. Prvo nemamo para, drugo ima nas dosta. Na ljeto smo doveli jednog. ali vrijednog i to je obilježilo polusezonu. Naš Krešimir Frigan je veliko pojačanje i presretni smo što je s nama. Još jedan važan događaj koji je obilježio polusezonu je imenovanje Tomislava Kosovca za službenog predstavnik kluba na utakmicama. Vjerni navijač i vojnik kluba koji taj posao obavlja predobro.  I nažalost jedna pretužna vijest koja je obilježila sezonu je prerani odlazak našeg pokojnog Ive Sedlara. Dobri naš Ivo nam svima fali. U spomen na svog tatka, u naš Izvršni odbor je došla Ivina kćer, Renata Sedlar Poljak. Počašćeni smo. To se zove obitelj i povjerenje u klub.

Nakon dugo vremena Vrbovec je ponovo otvorio klupski kafić. Kako gledate na taj potez kluba?

Velika stvar je otvorenje klupskog caffe bara Offside. Ogroman trud smo uložili u to. Suludo je bilo i pomislit da ćemo imat svoj kafić. Ali evo, hvala Bogu, imamo ga. I to legalno, sa MTU i  fiskalnom kasom.

I na kraju što bi još željeli predstaviti u radu kluba vrbovečkoj sportskoj javnosti?

Mislim da smo NK Vrbovec digli na jednu još veću razinu. Naš trener Dražen Biškup klubu daje jednu posebnu dimenziju i najviše zahvaljujući njemu smo napravili ovaj veliki iskorak. Ako nebudemo imali ozljeda, uz dobre pripreme mislim da smo ekipa za sami vrh lige. Nakon podviga kojeg smo napravili u proljeće i velikog fizičkog i emocionalnog pražnjenja, uspjeli smo ponovno pronaći volje i motiva za dalje. Naša nogometna bajka se nastavlja i bit ćemo još bolji na proljeće. Hvala svim ljudima koji su uz klub. Posebno onima koji su bili kad je bilo najteže. U ime svih nas iz NK Vrbovca, svima želim mir i radost za božićne blagdane i sreću, zdravlje i veselje u 2022. godini.

 

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime