Predsjednik Nogometnog središta Vrbovec Antonio Badrov: S velikim optimizmom ulazimo u 2021. godinu

0
Komunalac add

S izborom novog predsjednika Nogometnog središta Vrbovec Antonija Badrova zapuhali su novi vjetrovi i napravljen je otklon od politike koju je vodilo bivše rukovodstvo. O stanju u nogometu, teškoj protekloj godini, ali i inicijativama u ovoj godini razgovaramo s predsjednikom NS Vrbovec.

 Kako ocjenjujete rad NS Vrbovec u protekloj godini ?

Iskreno, moram reći da je Nogometno središte Vrbovec u prošloj godini formiralo novu ekipu, izabrani su novi predsjednici sudaca, delegata, medicinskog osoblja i trenera, kao i Izvršni odbor Središta. Novoizabrani su se primili posla te je sudačka organizacija ubrzo narasla za 5 novih sudaca (neki povratnici, a neki pristigli iz drugih saveza). Zbor delegata se učvršćuje s mladim ljudima koji imaju mogućnost napredovanja. Tako je i s medicinskim osobljem koje vodi Mirela Gubijan, koja izuzetno kvalitetno obavlja svoj zadatak te je dovedeno 5 novih doktora koji mogu prisustvovati utakmicama. Što se tiče Izvršnog odbora koji je izabran krajem srpnja prošle godine na izbornoj skupštini, konačno se osjeća zajednička sinergija i pogon prema naprijed, sve radimo dogovorno i međusobno se prije nekih odluka konzultiramo. Pred sami kraj 2020. godine izabrali smo novog v.d. tajnika Marinka Kostihu, čovjeka koji je život posvetio nogometu i smatram da je apsolutni pogodak. Financijski plan je bio malo teži, ali uspjeli smo završiti godinu u plusu. Zahvaljujući donacijama Savjeta mladih Zagrebačke Županije i pomoći Nogometnog saveza Zagrebačke Županije kao i samoj Zagrebačkoj županiji, koji su nam odobrili pojedine projekte, pa smo uspjeli 2020. godinu uspješno završiti. Mogu reći da je 2020. godina bila veoma izazovna i to na puno način s obzirom na pandemiju koronavirusa koja nas je zahvatila i ostale stvari u kadroviranju i promjenama, ali zadovoljni smo ishodom, te s velikim optimizmom ulazimo u 2021. godinu.

Kakva je suradnja s nogometnim klubovima ?

Suradnja s klubovima je veoma zadovoljavajuća. Svakom klubu pomažemo koliko možemo s obzirom na trenutnu situaciju. Svakom klubu stojimo na raspolaganju u bilo koje vrijeme jer smo tu radi njih. Na početku je bilo nekih zahlađenih odnosa između pojedinih klubova i Središta, ali smo kroz razgovore uspjeli pronaći zajednički jezik.

Na koje ste probleme nailazili tijekom prošle godine?

 – Prošla godina je bila veoma teška. Imali smo nekoliko inspekcijskih nadzora. No, međutim najgore smo prošli s Poreznom upravom gdje su utvrdili da se pojedine stvari nisu pravilno isplaćivale. Radi se o kazni oko 80.000,00 kn koje moramo podmirit u roku u 90 dana, a odnosi se na razdoblje od 2017. do 2019. godine. Međutim, ja nisam nikakva babaroga da ću nekog tužiti ili prozivati. Na meni je bez obzira što sam to naslijedio, da ispravim tu pogrešku i da radimo na transparentan način. Uz pomoć Županije i jedinica lokalne samouprave uvjeren sam kako ćemo riješiti gorući problem. Nažalost, bilo je pojedinih otpora i unutar Središta i borbi, ali smo uspjeli sve izgladiti i smiriti tenzije.

Četiri kluba su u zoni ispadanja iz svojih liga i to Vrbovec, Rakovec, Dubrava i Zvekovac. Ima li nade za njihov spas?

Uvjeren sam da će se ti klubovi izvući, ma uopće ne sumnjam u to. Maksimalno moramo svi uložiti trud u logistiku i igrače kako bi doveli što kvalitetnija rješenja i kako bi se klubovi izvukli. Svi mi imamo padove u životu, ali kako se kaže, poslije kiše dolazi sunce. Nogometni klub Vrbovec je ipak perjanica našeg Središta, bit će teško, ali optimist sam po tom pitanju. Bitno je zajedništvo i uspjeh je tu. 

Jesenski dio su pak s druge strane vrlo uspješno odigrali Strmec, Lonja i Ban Jelačić koji imaju priliku da se na kraju prvenstva izbore i za plasmane u više lige. Kako procjenjujete njihove izglede?

 – Da, drago mi je da su Strmec, Lonja i Ban Jelačić u samom vrhu te se nadam da će

uspjeti ući u viši rang. Dakako, smatram da je to rezultat dugogodišnjeg rada, kako s domaćim igračima, tako i dovođenjem kvalitetnih igrača iz drugih sredina. Mi kao Središte maksimalno stojimo iza svih klubova te ćemo pomoć koliko god je u našoj domeni da navedeni klubovi prođu u viši rang.

Na čelu ste nove kadrovske strukture. Koje planove imate za iduće razdoblje?

 – Tako je, planovi su nam da konačno dovedemo NS Vrbovec u financijsku stabilnost kako bi se mogli posvetiti radu s mlađim kategorijama, sucima, delegatima, trenerima i medicinskom osoblju. Prvobitni cilj nam je vratiti pojedine klubove, tj. nogometna središta da ponovno vrše registraciju igrača kod nas. Nekad je NS Vrbovec bio broj jedan u tome. Teško se vratiti na stare staze, ali eto moram reći da pregovaramo s jednim nogometnim središtem da se vrate nazad kod nas i postoje velike mogućnosti da to bude tako. Ne želim unaprijed govoriti, ali svakako ćete biti obaviješteni kada će se to dogoditi. Najbitnija nam je stabilnost naših klubova i na tome ćemo ustrajati. Vjerujem da će NS Vrbovec uskoro ponovno biti na nogama. 

Kakav je odnos i suradnja s Nogometnim savezom Zagrebačke županije?

Moram reći da je suradnja s NS Zagrebačke županije na visokom nivou. Nakon nekoliko početnih sastanaka i razgovora uspjeli smo pronaći zajednički jezik. Sada zajedno rješavamo  probleme i zasada smo veoma uspješni u tome. Ovim putem se zahvaljujem čelnim ljudima Nogometnog Saveza Zagrebačke Županije na povjerenju i podršci u radu i nadamo se da će ta suradnja i dalje biti na visokom nivou.

Za kraj bih samo želio naglasiti da su vrata NS Vrbovec otvorena za sve sportske djelatnike koji nam se žele pridružiti.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime