Predsjednik NK Vrbovca Mato Jelić: Naš cilj je biti stabilan sudionik 3. HNL Centar

0
Komunalac add

NK Vrbovec u novu proljetnu dionicu sezone 2022./23. u 3. NL Centar starta s 15 mjesta. Stoga će za Vrbovčane proljetni dio sezone opet biti igrački i rezultatski zahtjevan, uzbudljiv i neizvjestan. Osvrt na jesenski dio sezone dao je predsjednik Vrbovca Mato Jelić, s kojim smo razgovarali i o klupskim očekivanjima i igračkom kadru u proljeću 2023. godine.

Kako komentirate jesenske rezultate koje je ostvario Vrbovec?

 – Nakon jako dobrog ulaska u sezonu i odličnih 13 bodova u prvih 6 kola, dogodila se ozljeda našeg glavnog stopera Ivana Lovrića, koja je jako utjecala na nastavak polusezone i na kraju osvojenih svega 17 bodova. K tome nam je cijelu polusezonu bio ozlijeđen i lanjski treći strijelac lige Josip Colaić. Uz to bodove su nam uzimale i ne namjerne greške novih sudaca koji su tek došli sudit našu ligu i bezočan sudački lopovluk kakav smo doživjeli u Sisku. Unatoč tome što smo polusezonu završili u donjem djelu tablice, dva boda smo do 10. mjesta, tako da je sve još uvijek otvoreno.

Kakva je klupska politika kluba u ovom trenutku?

 – Naš cilj je biti stabilan sudionik 3. HNL centar i razvoj domaćih igrača. Igrača iz naše nogometne škole i Vrbovečkog kraja. Na početku sezone smo priključili 4 juniora i kadeta iz naše škole koji dobro treniraju sa seniorskom momčadi i već sad se vidi napredak u njihovoj igri za juniore. To su Marcel Sesvečan, Karlo Jurinjak, Fabijan Fugaj i Luka Varga. Prije godinu dana smo seniorima priključili juniore Filipa Kličeka i Antu Topalovića. Doma su se vratili naši dečki, Leonardo Jantoljak, Marlo Turk i Marino Gašpar i odmah pokazali velik potencijal. Posebno nam je drago što nam je iz HAŠK-a došao Niko Kralj, mladi i jako perspektivni golman. Dijete našeg kraja jer mu je mama iz Lonjice. Vrbovečki kraj je uvijek imao jako dobre golmane. Vjerujem da će naš Niko biti još jedan u nizu legendarnih vrbovečkih golmana. Alen Bubnjar, Kristijan Colarić i Bruno Škaro, izdanci naše škole su se potvrdili kao standardni prvotimci. Ovih 13 mladih i perspektivnih igrača su naša budućnost. Dokaz dobrog rada naših trenera u Nogometnoj školi Vrbovec i dokaz da smo klub koji napokon širom otvara vrata svojoj djeci. Naravno da to iziskuje i strpljenje svih nas u klubu kao i navijača i svi moramo znati da proces stvaranja svojih igrača i davanje prilike mlađima znači i malo lošiji plasman na tablici. Ali kroz dvije do tri godine imat ćemo ponovno  jako dobru ekipu domaćih igrača. To je naš jedini ispravni put. Tko god misli da bi trebali dovoditi ne znam kakva velika pojačanja i napadati ne znam koji rang više, taj treba biti svjestan da su dani PIK-a i milijuna davno bili i teško da ikad više budu.

Kada počinju pripreme za proljetni dio prvenstva i imali kakvih igračkih promjena?

– Pripreme počinjemo u ponedjeljak 16. siječnja 2023. godine u 16 sati na Gradskom stadionu. Ostali su nam svi igrači na okupu osim Filipa Kličeka kojeg smo pustili da ide igrati i peći zanat jer imamo dva top napadača i teško da će dobivat neku minutažu. Pa bolje da ode rang niže igrati. Doma se može vratit kad god hoće. Moramo dovesti još jednog stopera jer imamo samo dva i nedaj bože težih ozljeda, opet ćemo biti u problemu. Nadam se da će nekoliko igrača iz našega kraja koji igraju niže lige, doći na naše pripreme probati. Svima su vrata širom otvorena. Dođite i probajte. Goran Trošić je svima najbolji primjer da se može. Ako se zapne i skroz posveti nogometu.

Kako vidite rasplet i koji je klupski cilj u proljetnom dijelu?

– Uz dobre pripreme i veliko trenersko znanje i iskustvo našeg trenera Dražena Biškupa, vjerujem da ćemo biti u sredini tablice i da nećemo biti u opasnosti ispadanja i lige. Zamolio bih naše navijače da dođu na utakmice, da podrže naše mlade domaće dečke, da ih bodre i dok im ne ide jer ovo je napokon klub za našu djecu. Koliki vrbovečki talenti nisu mogli ni blizu seniorske ekipe, pa su završavali svugdje i izgubili volju.

Potpora vrbovečke javnosti i sponzora oduvijek je važna karika u radu kluba, naročito od kada su veliki sponzori smanjili iznose za vrbovečki nogomet. Sada je klupske ciljeve i sportske rezultate puno teže ostvariti. Kakao se snalazite u tim uvjetima?

– Molio bih i obrtnike i firme našeg kraja da nam i dalje pomažu. Ne tražimo puno i nismo nikakvi megalomani. Svi po malo i možemo napravit stabilan klub gdje će naša djeca moći se baviti sportom. U Izvršnom odboru kluba i u svim drugim segmentima kluba su dobri i pošteni ljudi, koji imaju ugled u gradu i kojima se može vjerovati. Kako god teško bilo, mi ćemo se i dalje boriti da NK Vrbovec bude i dalje stabilan i dobar klub. Svima želim zdravlja i veselja u 2023. godini.

 

 

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime