Predsjednik NK Vrbovca Mato Jelić: „Budemo li svi zdravi, mislim da smo momčad za sam vrh lige!”

0
Komunalac add

Uoči proljetnog dijela sezone 2021./22. u 3. HNL Središte u trećeligašu Vrbovcu istaknuli su ambicije za plasmanom u Jedinstvenu 3. nogometnu ligu. Samo prije godinu dana, Vrbovec je bio otpisan kao siguran putnik u 4. međužupanijsku nogometnu ligu, a sada se bori za ligu više. Zbilja je Vrbovec u prošlom prvenstvu načinio nogometno čudo kada je sačuvao trećeligaški status, iako je u jesenskom dijelu 2020. na svom kontu imao samo 5 bodova. U nogometnom klubu Vrbovcu sportski život je svakodnevnica svih 365 dana u godini. I dok je samo prije godinu Uprava kluba bila maksimalno fokusirana na spašavanju „golog života“ u trećeligaškom društvu, sada je primarno usmjerena na još jedan sportski poduhvat i to plasman u viši nogometni razred. Može li Vrbovec ponovo napraviti, godinu dana kasnije, još jedan kolosalni podvig i izboriti rang više, uskoro će vrijeme pokazati. U Vrbovcu su uvjereni da je to itekako moguće jer imaju kvalitetan sastav, momčadski duh, dragocjeno igračko iskustvo i pobjednički mentalitet.

S kakvim ambicijama kreće trećeligaš Vrbovec u proljetni dio i što se sve poduzelo u klubu u zimskom razdoblju iznio je predsjednik Mato Jelić.

Kako su protekle pripreme za proljetni dio?

Nakon još jednih dobrih priprema, spremni dočekujemo nastavak sezone. Dečki su igrali turnire i dobro su održavali kondiciju preko praznika. Posebno mi je drago što su igrači u pripremama odradili posebne vježba s našim izvrsnim fizioterapeutom Matijom Grežinom. Nešto novo i korisno igračima će dobro doći. Nažalost, na pripremnoj utakmici imali smo težu ozljedu Antonija Boroše, kojeg smo izgleda izgubili do kraja sezone. Nadamo se da će se čim prije oporaviti.

Gdje vidite glavnu snagu Vrbovca?

Naša snaga je prvenstveno u zajedništvu i atmosferi koja vlada u klubu. Koliko god bilo strašno teško raditi u nogometu i osiguravati uvjete za ovaj rang natjecanja, opet je velik gušt i prelijepo biti u klubu gdje je ovakva atmosfera kao god nas.

 

U zimskom prijelaznom roku niste doveli zvučna seniorska imena nego ste pružili priliku mladim igračima. Kako ste se odlučili na takvu politiku i kako ocjenjujete seniorski sastav? 

Imamo jako dobre igrače, koji su sa prošlogodišnjom sezonom stekli veliko nogometno iskustvo. Dugo smo svi na okupu i to nam je velika prednost u odnosu na druge ekipe. Doveli smo dva mlađa i jako talentirana igrača, Matiju Benića i Stjepana Kruljca. Priključili smo seniorskoj ekipi i kapetana juniora, Antu Topalovića. Uskoro ćemo i jako perspektivnog juniora Matiju Puhina. Naši glavni igrači ulaze u najbolje nogometne godine. Imamo najboljeg igrača lige, Domagoja Colarića. Imamo i najboljeg napadača lige, Josipa Colarića, koji je treći strijelac lige unatoč tome što pet kola nije igrao zbog ozlijede i što igra samo poluvrijeme, jer moraju igrat mlađi u prvom poluvremenu. K tome imamo i najboljeg trenera lige. Tako da mislim da nas čeka dobro proljeće. Budemo li svi zdravi, mislim da smo momčad za sam vrh lige. Usudio bi se reći da je ovo najbolja naša seniorska ekipa, od ispadanja iz 2. HNL-a 2002. godine do sad. Možda sam subjektivan ,ali evo, vrijeme će uskoro pokazati.

S kojim težnjama Vrbovec kreće na startu proljetnog dijela u kojem imate u 4 utakmice čak tri gostovanja?

Imamo jako težak raspored na početku. Dolazi nam jaki Karlovac 1919, a nakon toga imamo tri gostovanja za redom. Morat ćemo odmah zapet na najjače. Naše Središte je jaka liga, nikad jača i puno dobrih ekipa se bori za jedinstvenu treću. Tako da neće biti lako. A gdje nije lako, gdje je nemoguće tu smo mi da opet pokažemo da je sve moguće.

I na kraju Vaša poruka članovima, navijačima i simpatizerima NK Vrbovca.

Molim sve naše navijače i prijatelje kluba da dođu na utakmice, da kupe godišnje ulaznice, da pomognu svome klubu. Mi svi u klubu dajemo sve od sebe da napravimo jak i stabilan klub i mislim da smo NK Vrbovec podigli za nekoliko razina više. Hvala Gradu i svim sponzorima koji nam pomažu. Nadam se da ćemo svojim dobrim rezultatima privući i još više sponzora i uspjeti izboriti plasman i financije za jedinstvenu treću ligu.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime