Predsjednik NK Rakovca Željko Radotović: „Nastavak borbe za naslov, ali i radovi na poboljšanju klupske infrastrukture!“

0
Komunalac add

Rakovec je prezimio na 2. mjestu 1. ŽNL Istok s bodom zaostatka iza vodećeg Kloštra. Rakovčani su nakon par sezona odigrali vrlo dobru jesensku dionicu te se ponovo nalaze u samom vrhu i s velikim optimizmom gledaju u proljetni dio. Uprava kluba na čelu s predsjednikom Željkom Radotovićem je u zimskom razdoblju angažirano radila na dva kolosijeka. Klupske ambicije su nastavak borbe za naslov, ali se istodobno provode aktivnosti i na poboljšanju sportske infrastrukture. Rakovec je 1. veljače 2023. godine započeo s pripremama i ozbiljno se sprema za novu polusezonu pod vodstvom trenera Dalibora Milanovića.

U svezi najnovijih igračkih promjena, priprema i klupskih aktivnosti izvijestio je predsjednik Željko Radotović.

Je li došlo do kakvih igračkih promjena u zimskom prijelaznom roku?

Igračka pojačanja koja su stigla u zimskom prijelaznom roku su: Goran Jurić iz Milke Trnina (Vezišće), Franjo Mandić iz Lonje(Lonjica) i Josip Blažic iz Kalinovca. Klub je jedino napustio Miro Jurić koji je otišao u Švicarsku. Cijela ekipa je ostala na okupu i u nastavku prvenstva nastavlja borbu za vrh ljestvice 1.ŽNL. Rakovec uz pristigla pojačanja u proljetnom dijelu računa na ovaj sastav: kapetan Ivica Grgoić, Dominik Baček i Fran Baček, Valentino Bartol, Luka Brlečić, Bojan Čerkez, Ivan Dujmić, Nikola Jaić, Nikola i Matija Jendriš, Karlo Ferenčak, Matija Gudić, Mihael Krvarić, Ivan Kuzmek, Alen i Ivan Novoselec, Dominik Očić, Manuel Palinić,Valentino Pavlović,Manuel Pratljačić, Ivan Prelec, Leon Radotović, Mario Štefinovec, Ante Tomić i Dominik Zadravec. Velike nade se polažu u kapetana i uzdanicu Ivicu Grgoića koji zajedno s Martinom Horvatom iz Dubrave dijeli prvo mjesto strijelaca s postignutih 16 golova u jesenskom dijelu.

Foto: Predsjednik Željko Radotović

Kakav je plan priprema i odigravanja pripremnih utakmica?

Pripreme će se kombinirano odvijati u dvorani pod vodstvom Matije Grežine koji je zadužen za fizičke pripreme i na nogometnom terenu, rad sa loptom te kondicijski rad po programu trenera. Do sada smo odigrali dvije utakmice i to 4. veljače protiv Vrbovca 0:3 i 12. veljače protiv Dubrave 3:4. Prema planu će se još odigrati slijedeće pripremne utakmice: 18.02. Ostrna, 19.02. Strmec, 27.02.Prigorje (Žerjavinic, 06.03.Prigorje (Ž) i 12.03. Dubrava. U tih 7 utakmica očekujemo da trener Dalibor Milanović što bolje pripremi i uigra momčad za proljetni dio prvenstva.

Foto: Trener Dalibor Milanović

Kakvi su postavljeni ciljevi u proljetnom dijelu?

U nastavku sezone se od nas očekuje borba za sam vrh. Međutim, nije primarni cilj osvajanje prvenstva pod bilo koju cijenu gdje se ravnopravno bori 5 klubova za naslov, već pomaci u infrastrukturi kluba. Prema tome svjesni smo naše kvalitete i u proljetnom dijelu fokusiramo se na svaku utakmicu posebno, sa željom nastavka pozitivnog niza rezultata. S druge strane klub već godinama vapi za novim sanitarnim čvorom jer ovaj sadašnji ne zadovoljava osnovne potrebe. Osim toga potrebno je izvršiti i natkrivanje tribina kako bismo gledateljima i našim vjernim navijačima pružili još veći komfor i zaštitili konstrukciju od vremenskih uvjeta. Nadam se da ćemo uz pomoć Općine Rakovec te Zagrebačke županije uspjeti riješiti ova dva goruća infrastrukturna klupska problema.

Foto: Kapetan Ivica Grgoić

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime