Predsjednik NK Rakovca Željko Radotović: „Nakon lošeg starta u jesenskom dijelu, možemo biti zadovoljni 4. mjestom”

0
Komunalac add

Viceprvak Rakovec iz prošle sezone 2022./23. u 1. ŽNL Istok spadao je uoči ovogodišnjeg prvenstva u najuži krug favorita u borbu za jesensku titulu. No, na kraju je Rakovec jesenski dio završio na 4. mjestu. Upravo je jesenski dio natjecanja obilježio tzv. „rakovečki slučaj“, a gubitak ta tri „osvojena“ boda se u konačnici odrazio i na rezultatski uspjeh Rakovca na kraju jesenskog dijela.

U vezi odigranog jesenskog dijela, ostvarenih ambicija, promjene trenera, sastavu igračkog kadra, stanju u omladinskom pogonu te ostalim aktivnostima u Rakovcu napravljen je intervju s predsjednikom Željkom Radotovićem.

Rakovec je u jesenskom dijelu doveo nekoliko kvalitetnih igrača. To je značilo da je Rakovec spadao u krug favorita za osvajanje jesenske krune. Kakve su bile klupske ambicije na početku jeseni?

Ambicije Rakovca u jesenskom dijelu natjecanja bile su da se plasiramo što više na tablici i time ne dovedemo u pitanje plasman u 1. županijsku jedinstvenu ligu koja starta od sezone 2024./25. ,bez imperativa osvajanja prvog mjesta. Sportski se nadati da ćemo se boriti za što viši plasman i ako se ukaže prilika i u borbu za prvaka.

Kako je došlo raskida suradnje u jesenskom dijelu s trenerom Daliborom Milanovićem?

Trener Dalibor Milanović je u prošloj sezoni vodio momčad u borbi za prvaka 1. ŽNL Istok. Međutim, nakon loše odrađenih ljetnih priprema zbog godišnjih odmora i raznih izostanaka igrača osjetilo se kod njega zasićenje i svoj odgovoran posao nije više obavljao sa 100 posto “unutra”. Tako mu se u prvom kolu i desila pogreška kod prekobrojne izmjene igrača. Potom smo nakon domaće pobjede protiv Graničara iz Tučenika 3:1 za zelenim stolom nakon žalbe istoimenog kluba izgubili vrlo važna 3 boda. Loš start u prvenstvu te slučaj “Graničar” nagnao je Milanovića da podnese ostavku na mjesto trenera.

Preuzeli ste preko noći vođenje seniorske momčadi. Jeste li zadovoljni s postignutim rezultatom nakon završene jesenske dionice?

Nakon ostavke trenera preuzimam vođenje momčadi u nezavidnoj situaciji s 3 boda na kontu u 3. kolu. To se sve dešava uoči 4. kola i to protiv tradicionalno neugodnog protivnika Gaja koji se pokazao kao vrlo dobra i izbalansirana momčad. U derbiju smo uz dobru igru i imperativ pobjede protiv Gaja uknjižili 3 boda koja su nam bila važna za stabilizaciju i mir seniorske momčadi. Uz neke nepopularne mjere i kazne podigla se disciplina u momčadi te redovit odaziv na treninge. Iskoristili smo ljetni prijelazni rok te smo doveli Nihada Smriku iz Omladinca iz Zagreba, Ikhtiyora Khudoyberdieva iz Rugvice Save, Karla Škaru iz Vrbovca te priključili juniore Davida Kuzmeka i Manuela Pratljačića, što se pokazalo vrlo dobrim potezom u nastavku natjecanja. U dva derbija protiv Dubrave i Lonje prikazali smo dobru igru, ali nas u jesenskom dijelu prati kroničan manjak realizacije u prigodama za postizanje pogodaka. To ne dolazi toliko do izražaja u slabijim utakmicama gdje ulazimo kao favoriti jer se tu stvori desetak prigoda, ali je problem u derbijima gdje nema toliko prilika, a ti ne iskoristiš svoje. Do kraja polusezone smo suvereno opravdali status favorita te u ostalim utakmicama sakupili 24 boda. Nalazimo se na 4. mjestu tablice, a vodeća momčad lige Milka Trnina nam “bježi” 5 bodova. Sukus svega je da nakon lošeg starta u prvenstvu možemo biti zadovoljni 4. mjestom, i da su nam još 3 boda koja su nam oduzeta bili bi smo na 2 boda do jesenskog prvaka. Dajemo si za pravo da ćemo u nastavku sezone zaoštriti konkurenciju u borbi za prvaka.

U pojedinim utakmicama momčad je vodio iskusni Vlado Pajur. Koliko je Pajur važna karika u radu kluba?

Ne mogu izostaviti, a ne pohvaliti angažman Vlade Pajura koji svojim sportskim iskustvom i životnom mudrošću pomaže u vođenju momčadi te požrtvovno odrađuje svaku zadaću koju klub stavi pred njega. Predstavlja izuzetno pozitivni primjer kako se nesebično djeluje već dugi niz godina na raznim funkcijama u interesu kluba.

Koga bi ste izdvojili od igrača da su se istaknuli svojim igrama u jesenskom dijelu?

 Momčad se stabilizirala, pruža dobre igre, ali mora se popraviti realizacija prigoda. Naši najiskusniji i ponajbolji igrači kapetan Ivica Grgoić i Bojan Čerkez koji su nas prošle sezone vukli s pogodcima u ligi, koja je bila realno jača od ovogodišnje. No, u jesenskom dijelu nisu bili na toj razini i nadamo se da će namjestiti nišanske sprave na proljeće. Moram izdvojiti Gorana Jurića, Mihaela Krvarića i Leona Radotovića koji su nam popravili tu realizaciju i efikasnost ekipe. Među boljima pojedincima bih istaknuo neumornog Frana Bačeka koji je radilica naše momčadi, vratara Pratljačića, koji iako mlad plijeni svojom mirnoćom na golu te mlade kvalitetne igrače Kuzmeka i Škaru, koji daju novi impuls momčadi i zalog su za budućnost. Tu su iskusni senatori Dominik Baček i Nikola Jendriš koji uvelike svojim iskustvom daju veliki obol ovoj momčadi.

Kakva je potpora Općine Rakovec u vašem djelovanju?

Moram naglasiti vrlo dobru suradnju s Općinom Rakovec i načelnicom Brankicom Benc. Pri kraju je realizacija izgradnje novog sanitarnog čvora, priprema projekta za rasvjetu na glavnom igralištu te nabava opreme za omladinski pogon.

Prije jesenskog dijela u klubu su aktivnosti bile usmjerene na uređenje sportskih objekata. Koji su sve radovi napravljeni uoči ovogodišnjeg prvenstva?

Kompletno je obojena ograda oko nogometnog igrališta i tribine. Postavljene su nove zaštitne mreže iza golova. Zamijenjene su miješalice i tuševi u svlačionicama. U klupskim prostorijama su uređeni stolovi i pretapicirane stolice. Potporu za navedene radove smo dobili od Općine Rakovec i vrbovečke tvrtke Glogoški print. Pri tome bih također istaknuo dugogodišnju pomoć i sponzorstvo tvrtke Bravel te nesebičnu pomoć svih članova Uprave koji izdvajaju mjesečna sredstva u funkcioniranju kluba. Cijenim da su navedeni radovi itekako doprinijeli boljem funkcioniranju, ali i promidžbi na ugledu kluba.

Koliko kategorija ima mladeži u klubu i tko su treneri?

 Pohvalio bih se da smo uz suradnju s Nogometnim središtem Vrbovec školovali novog  trenera Patrika Bačeka, koji uz brata Dominika vode omladinski pogon Rakovca koji se sastoji od momčadi pionira i juniora. Rakovec je unazad desetak i više godina jedan od najboljih klubova NS Vrbovec, što je potvrdio i u jesenskom dijelu 2023. godine. Uz održavanje kvalitetne razine seniorske ekipe, velika pozornost se poklanja i u radu s mlađim kategorijama igrača, ali se sustavno radi na održavanju sportskih terena i klupskih prostorija koje nisu samo mjesto sportskih druženja nego i društvenih zbivanja Općine Rakovec.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime