Predsjednik NK Lonje Ivan Kralj: U proljeće u borbu za naslov

0
Komunalac add

Lonja u proljetni dio kreće u lov za prvoplasiranim Kloštrom i pri tome ambiciozno najavljuje borbu za titulu najbolje momčadi u 1. ŽNL istočne skupine. Uz razmatanja igračke i sportske tematike, u zimskom se razdoblju sukladno pridržavanju epidemioloških mjera, u klubu radilo i na poboljšanju infrastrukturnih uvjeta. O svemu tome i o početku priprema razgovarali smo s predsjednikom kluba Ivanom Kraljem.

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite kojima se od 30. siječnja 2021. godine ponovno mogu održavati treninzi na otvorenom, bez prisustva gledatelja i uz pridržavanje svih propisanih i preporučenih mjera za sve nogometne klubove bez obzira na stupanj natjecanja u kojem se natječu i uzrasnu kategoriju, Lonjaje je s pripremama za proljetni dio sezone 2020./21. krenula je 1. veljače 2021. godine. S obzirom na ostvareni rezultat i da dijelimo drugo i treće mjesto s Kupom, s istim brojem osvojenih 26 bodova, (s utakmicom zaostatka i 3 boda manje od vodećeg Kloštra), za proljetni dio sezone plan je pokušati ponoviti rezultatski uspjeh iz jesenskog dijela, odnosno popeti se stepenicu više i pokušati osvojiti 1. mjesto – naglasio je Kralj.

Također je rekao da uprava kluba nije postavila nikakav rezultatski imperativ pred trenera Filipa Oroza i ekipu, ali je isto tako istaknuo kako nitko u klubu ne sumnja da će ekipa dati sve od sebe u ostvarenju tog cilja.

Vjerujem da ćemo u proljeće svjedočiti nikad izjednačenoj i brojnijoj borbi za vrh 1. ŽNL Istok. Sve ekipe pokušat će kvalitativno pojačati svoj igrački kadar pa tako naravno i Lonja. U pregovorima smo s nekoliko igrača, ali dok igrači ne budu registrirani, ne bi iznosio imena u javnost. Reći ću samo da se radi o igračima iz viših stupnjeva natjecanja i ukoliko dođe do realizacije tih dolazaka uvjeren sam da će se dokazati kao istinska pojačanja – rekao je predsjednik kluba.

Ekipu Lonje je tijekom jesenskog dijela pratio izuzetan momčadski duh i zajedništvo, a kao dokaz tome je da nitko od igrača nije zatražio istupnicu i poželio otići iz kluba. Podsjećam da je momčad Lonje bila spoj mladosti i iskustva. Najveći dio tereta iznijeli su iskusni trener/igrač Filip Oroz, kapetan Ivica Salopek, Ivan Marko Ivoš, Ivan Kobaš, Franjo Mandić, Davor Pavlić i Matija Delija. Velike zasluge imaju također povratnici u klub, a neki i povratnici igranju nogometa, Matija Pušić, prvi strijelac kluba Andrija Barišić, Bruno Hren i Luka Baček. Svoje minute upisali su i juniori NK Lonje: Matej Dokuš, Ante Capan, Petar Gruden, Anto Topalović i Petar Jagatić.

Također očekujem da se od ozljeda oporave i neki od igrača koji su manje participirali u jesenskom dijelu, a baš smo od njih očekivali kvalitativni iskorak. Tu prvenstveno mislim na Danijela Solarića, Karla Severca, Krešimira Forgača i Ivana Horvatinovića. Žao mi je što smo zbog ozljede, možda i na duže vrijeme, ostali bez Mihaela Nikole Forgača. Uprava kluba, igrači i vrijedni volonteri prijatelji kluba nisu mirovali u zimskoj stanci. Vrijedno se radi na poboljšanju infrastrukturnih uvjeta na našoj svlačionici i okolišu. Na žalost, na ruku nam ne idu vremenski uvjeti i nadam se da ćemo do početka prvenstva uspjeti ostvariti sve zacrtane zadaće – istaknuo je Ivan Kralj.

S obzirom na velike poteškoće koje NK Lonja ima u pripremama za proljetni dio prvenstva, a odnose se na nemogućnost treniranja na vlastitom igralištu, u dogovoru s trenerom Filipom Orozom dogovoreno je 7 pripremnih utakmica: 06.02. Croatia (Nova Kapela), 10.02. Prigorje (Žerjavinec), 14.02. Ostrna, 17.02. Kašina, 21.02. Vrbovec (juniori), 24.02. Croatia (Hrastje) i 28.02. Tomislav-Radnik (Sveti Ivan Žabno).“

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime