Predsjednik NK Ban Jelačić Dino Juričić: „Generalno smo zadovoljni s jesenskim dijelom“

0
Komunalac add

Ban Jelačić će prezimiti na 6. mjestu 1. ŽNL Istok s osvojenih 20 bodova. Pri tome je u 6 navrata osjetio slast pobjede, ali i u 5 utakmica doživio gorčinu poraza te dva susreta odigrao neriješeno uz gol razliku 23:20. Prvi klupski strijelac je Saša Uremović koji je postigao 8 zgoditaka, a Domagoj Škrinjar se u 6 puta upisao u strijelce.Banovčani su stabilan županijski prvoligaš, koji imaju kvalitetan sastav i odličnu organizacijsku strukturu u klubu, koji uz seniorsku momčad posvećuju pozornost i prema mlađim kategorijama mladeži te prema aktivnostima izgradnje nove sportske infrastrukture.

U povodu rezultatskih uspjeha u jesenskom dijelu, kao i o svim drugim aktivnostima u Banu Jelačiću osvrt je dao predsjednik Dino Juričić.

Kako gledate na seniorske jesenske rezultate u 2021. godini?

Generalno smo zadovoljni sa sezonom, a naročito s trenerom Marijom Švigirom koji predstavlja osvježenje u našem kraju i odlično se uklopio u našu ekipu. Imamo dosta prostora za napredak u taktičkom smislu, ali glavno je da se ekipa dobro slaže i da se držimo sredine tablice što je za nas realni rezultat. Nažalost, u nekoliko utakmica smo nepotrebno prosuli bodove koje nismo trebali, ali u 1. ŽNL ove sezone je to normalna pojava i svatko može pobijediti svakoga. Što se tiče najboljih igrača ove jeseni, nemamo nikoga posebnog za izdvojiti, cijela ekipa je igrala na jako dobroj razini i to nam je najveće zadovoljstvo.

Kako je proteklo natjecanje mladeži?

Naši pioniri trenera Saše Uremovića su na 4. mjestu s 2 boda zaostatka za drugoplasiranim Rakovcem. Iako smo imali dosta problema zbog ograničenja broja igrača 2006. godišta dečki su odlično iznijeli sezonu. Hrvoje Medverec je preuzeo limače koji su trenutno 7. na ljestvici s 12 bodova. Zbog privatnih obveza i lošeg vremena trener Medverec je malo smanjio broj treninga zadnjih tjedana, ali na proljeće očekujemo povratak redovnom kvalitetnom treniranju naših limača i prstića s kojima Medo radi odličan posao.

Preko zime sve naše selekcije treniraju u dvorani tako da se svi i dalje okupljamo i družimo. Ono što je zabrinjavajući faktor je cijena dvorane od 390 kn po terminu, što na tri kategorije predstavlja tjedni trošak od 1.170 kuna, odnosno gotovo 5.000 kn mjesečno. U periodu od jedne zime se radi o gotovo 15.000 kuna troška. Ovo je svakako udar na budžet roditelja naših mlađih igrača. Grad Vrbovec nam je jako puno dao prethodnih mjeseci i zadnjih godina pa nismo željeli pokretati ovo pitanje, ali svakako bi trebalo razmotriti opciju sufinanciranja ili besplatnog treniranja klubova s područja grada po uzoru na grad Križevce i ostale.

Kako su se uklopila jesenska pojačanja?

Svi novi dečki su se odlično uklopili, najstandardniji od pojačanja bio je Matija Pušić Pule – dobri duh svlačionice i pojačanje kakvo nam je bilo potrebno. Neočekivano nakon 5 godina bez nogometa vratio nam se naš Josip Ćosić Ćos i također bio jedan od najstandardnijih i najboljih igrača ove jeseni. Od povratnika se svakako treba izdvojiti i Hrvoja Medverca Medu. Utakmice u kojima Medverec igra su potpuno drugačije i omogućuju nam kreiranje igre iz zadnje linije u čemu je Medo sigurno najkvalitetniji igrač u ligi. Nažalost, Ivan Franjić je ozlijedio koljeno i nije nam mogao pomoći ove jeseni, ali nadamo se Franjiću na proljeće. Neočekivano pred sam kraj prijelaznog roka stigao je Danijel Šušak Šule, dečko kojeg gotovo nitko u svlačionici nije poznavao, ali se pokazao kao odlično pojačanje na lijevom boku i kad prođe pripreme biti će veliko pojačanje. Svoj dolazak opravdao je već u Buni gdje nas je fenomenalnim slobodnjakom u rašlje vratio u igru i kasniju u pobjedu. Od povratnika treba izdvojiti i braću Ivana i Vilima Ronjaka, ali oni kao i da nisu otišli jer su pravi Banovčani i tu i pripadaju.

Ima li planova za pojačanja u zimskom razdoblju?

U pravilu nemamo velikih očekivanja što se tiče novih pojačanja. Kao i dosada, pojačanja nam dolaze sama radi dobrih odnosa i dobre atmosfere u ekipi. Novce na Banovu ne dobiva nijedan igrač i tako će i ostati jer je to jedini pravi put zdrave nogometne ekipe u županijskoj ligi. S većim i financijski jačim klubovima se ne možemo nadmetati u transferima tako da idemo s onima koji igraju nogomet radi rekreacije, ljubavi prema sportu i dobre atmosfere u klubu. Pravi je užitak raditi s dečkima koji su trenutno tu i nadamo se da ćemo svi ostati na okupu.Nadamo se da će nam se na zimskim pripremama priključiti naš Anto Aračić nakon operacije koljena i Matija Grežina, sjajan dečko koji je trenutno zaokupljen brojnim poslovnim obvezama, ali pokušati ćemo ga pridobiti na zimu jer znamo da mu nedostaje nogomet.

Kakve još planove i projekte provodite ove godine? 

Od 17. prosinca 2021. godine nam slijedi još jedan „Advent s Banovom“ u suradnji s Gradom Vrbovcem i Turističkom zajednicom grada Vrbovca. Iako ovaj projekt iziskuje velike napore i organizaciju od strane cijele uprave kluba, nema većeg zadovoljstva od toga da našim sugrađanima pružimo kvalitetnu uslugu i dobru zabavu u centru grada. Ponovno ćemo ponuditi svojim gostima domaće kobasice, domaće kuhano vino i ostalu sad već poznatu ponudu naše Adventske kućice. Koliko god je ovo teško izvesti za skupinu volontera koji rade svoj redovan posao svaki dan, izuzetno se veselimo i jedva čekamo tih 2 tjedna u centru grada.

Kao što ste već u brojnim intervjuima našeg gradonačelnika Denisa Kralja mogli čuti zimu 2023. godine bi NK Ban Jelačić mogao dočekati u potpuno novoj zgradi. Ovaj projekt je top prioritet kluba i u suradnji s Gradom i arhitektonskim uredom Dinatronic zasad idemo u jako dobrom smjeru. Preživjeti ćemo još neko vrijeme u našoj ruševini, a nakon izgradnje nove zgrade otvaraju nam se brojna vrata daljnjeg infrastrukturnog i sportskog napretka.

Možete li pojasniti glasine u vezi utakmice s Dubravom?

Nakon posljednje utakmice sezone protiv Dubrave nepotrebno su se prenosile informacije kako je Dubrava odbila zajedničku večeru nakon utakmice i kako vladaju tenzije između dva kluba. Dubrava je 3 dana prije utakmice javila kako ih sponzor nakon utakmice časti večerom u Dubravi što je korektno od njih jer smo mi prema tome prilagodili količinu hrane. Situacija na utakmici u kojoj su se zakačili jako dobri prijatelji Goran Grgić i Zdravko Tarandek je potpuno normalna na nogometnim utakmicama i ne treba joj pridavati nikakvu važnost. Dubrava je uvijek bila i ostati će naš sportski rival, ali i još veći prijatelj.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime