Predsjednik NK Ban Jelačić Dino Juričić: Cilj je zadržati se u vrhu lige

0
Komunalac add

Banovčani mogu biti zadovoljni nakon odigrane jesenske dionice jer su prezimili na 4. mjestu s 25 bodova, 4 manje od jesenskog prvaka Kloštra. Ako se k tome doda i činjenica da Ban Jelačić ima dvije neodigrane utakmice, teoretski je mogao završiti jesen i na 1. mjestu. Ban Jelačić predstavlja kvalitetnu momčad koju vodi ambiciozni trener Mladen Falčević. Nisu javno iskazali borbu za samu titulu, ali će sigurno iz prikrajka čekati svoju prigodu za napad i na sam vrh. U svakom slučaju nakon više godina Ban Jelačić ima šansu uključiti se u borbu za naslov ili će odlučivati o budućem prvaku.

Međutim, isto tako bez obzira koliko Uprava ulaže napora u izgradnju sportskih objekata i održavanje zgrade, zapravo djeluju u ruševnim prostorijama opasnim po zdravlje sportaša i članove kluba.

O svim nedaćama, ali i o sportskim ambicijama pred novu sezonu izjavu je dao predsjednik Dino Juričić: – Pripreme su počele 1. veljače u kasnim večernjim satima, a na Banovu se okupilo 17 igrača. Pod vodstvom trenera Mladena Falčevića odradili smo prozivku i prvi trening. Inicijalni plan priprema obuhvaćao je 2 treninga tjedno na umjetnoj travi u Vrbovcu i 1 na igralištu u Banovu. Međutim, po prvi put nakon 6-7 godina zimskih priprema u Vrbovcu, klub nema mogućnost trenirati na umjetnoj travi u Vrbovcu budući da nema slobodnih termina. Obzirom na stanje travnjaka u Banovu, najveći dio priprema bit će vježbe snage i trčanje po betonu i pijesku što će sigurno imati negativan utjecaj na spremu ekipe i ulazak u novu polusezonu. Jučer su igrači pokušali odraditi trening na igralištu, ali njegovo stanje to trenutno ne dozvoljava – pojasnio je Juričić.

Kao i svake godine Upravu kluba je i ove dočekalo iznimno loše stanje u zgradi. Ponovno je došlo do urušavanja stropa, ali na sreću u tim trenucima nije bilo nikoga u zgradi kluba.

Nadamo se da ćemo preživjeti još nekoliko godina, budući da zgrada ima rješenje o rušenju odnosno nije u funkcionalnom stanju. Kao i prethodnih godina nekoliko tisuća kuna bit će utrošeno za sanaciju – zaključio je.

Trener Mladen Falčević poručuje da nakon jesenskog 4. mjesta očekuje zadržavanje kluba na toj poziciji do kraja sezone, a uz malo sreće i više na ljestvici. Banovo ima i dvije neodigrane utakmice (Dubrava i Mladost iz Obrezine) koje će odigrati prije početka druge polusezone, ako uvjeti to dozvole.

Što se tiče igračkih pojačanja, u Banovu nema puno novosti. Obzirom na dostupni budžet velikih pojačanja neće biti, ali svakako raduje povratak veterana Marija Šalamuna. Cijela ekipa je ostala na okupu i neće biti odlazaka u zimskom prijelaznom roku.

U proljetni dio natjecanja Ban Jelačić ulazi sa sljedećim sastavom: Marijo Šalamun, Dario Uremović, Zdravko Tarandek, Igor Maksimović, Renato Brleković, Dražen Tarandek, Denis Škrinjar, Saša Uremović, Marko Mikulić, Darko Tarandek, Dino Juričić. Domagoj Škrinjar, Matija Benedik, Vilim Ronjak, Ivan Ronjak, Matija Trošić, Mislav Martinjak, Matej Hren, Matej Petrak, Mateo Jakopic, Antonio Jurić i Matija Kramar. Polusezonu će zbog ozljede koljena najvjerojatnije propustiti Anto Aračić. Prema planu priprema odigrat će utakmice: 07.02.Vrbovec (juniori), 14.02. Hrvatski bojovnik, 21.02. Mladost (Obrezina) i 28.02. gostovanje u Dubravi.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime