Predsjednički izbori: u Vrbovcu 41 biračko mjesto

0
Komunalac add

U 7 sati u Hrvatskoj su počeli predsjednički izbori, na kojima 3,8 milijuna birača ima mogućnost odlučiti tko će u idućih pet godina biti predsjednik države. Ukupno je 11 kandidata. Na listićima su imena Nedjeljka Babića (HSSČKŠ), Ante Đapića (DESNO), Kolinde Grabar Kitarović (HDZ), nezavisnih Daria Juričana i Mislava KolakušićaDejana Kovača (HSLS), Zorana Milanovića (SDP), nezavisne Dalije OreškovićKatarine Peović (RF), Ivana Pernara (SIP) te nezavisnog Miroslava Škore.

Ukupno 6409 biračkih mjesta u Htvatskoj otvoreno je do 19 sati do kada traje i dvodnevna izborna šutnja za koje je zabranjena svaka izborna promidžba, objavljivanje procjena rezultata, kao i prethodnih, neslužbenih rezultata izbora.

Odaziv na izborima do 11,30 sati je 15,75 posto, u Zagrebačkoj županiji na izbore je izašlo 17,30 posto birača.

Hrvatski predsjednik bira se većinskim izbornim sustavom, treba dakle dobiti većinu glasova svih birača koji su glasali. Ukoliko se to ne dogodi, dvoje kandidata s najvećim brojem glasova ide u drugi krug koji se održava za 14 dana, u ovom slučaju 5. siječnja 2020. godine. Rezultati izlaznih anketa očekuju se odmah nakn zatvaranja birališta u 19 sati.

Inače, na području Grada Vrbovca je 41 biračko mjesto. Popis svih biračkih mjesta potražite ovdje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime