Predrag Štromar: Novi poziv za subvencioniranje stambenih kredita već u rujnu

0
Komunalac add

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo je da će novi poziv za subvencioniranje stambenih kredita biti otvoren već krajem ljeta. Napominju da, s obzirom na situaciju oko koronavirusa, mladi strahuju da će ostati oštećeni jer je velik dio njih potpisao predugovore i dao kapare.

Kako je i najavljeno poziv će biti otvoren do 30. ožujka, a po potrebi produljit će se rok za predaju prijava. – Novi poziv za subvencioniranje stambenih kredita bit će otvoren već krajem ljeta. Stoga mladi ne trebaju brinuti, oni koji u ovom proljetnom roku ne stignu prikupit svu dokumentaciju, novu priliku imaju već u rujnu – poručuju iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Ministar Predrag Štromar naglašava da je situacija nepredvidiva, ali da mladi ne trebaju brinuti jer će se sve prilagoditi novonastalim uvjetima – Prije svega treba u ovim trenucima biti odgovoran, prvenstveno zbog zdravlja, moramo se svi pridržavati uputa epidemiologa i ostalih stručnjaka te pratiti informacije Stožera civilne zaštite – rekao je Štromar.

Podsjetimo, do sada je ovom mjerom stambenog zbrinjavanja više od 9410 obitelji osiguralo svoj dom, a u tim je obiteljima rođeno više od 1200 djece.

Sve informacije možete pronaći na službenoj stranici Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja te na linku https://mgipu.gov.hr/UserDocsImages/8253.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime