Predavanje “Mračni srednji vijek” ponovo u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Zbog velikog interesa publike, u Narodnoj knjižnici Vrbovec ponovo će se održati predavanje profesorice Silvije Križan pod nazivom Mračni srednji vijek. Predavanje će biti održano u srijedu, 17. svibnja u 19 sati.

– Srednjovjekovlje. Period galantnih vitezova i čednih gospa. Vrijeme nezamislive prljavštine i sveopćeg smrada. Ili je stvarnost bila posve drukčija? Kako su stanovanje, prehrana i odijevanje utjecali na dobrobit srednjovjekovnog čovjeka, čime su se štitili od bolesti, zašto bi se danas prepali srednjovjekovnih ljepotica, tko je plesao zbog kuge, kako su se dijelile supruge i što otrovi imaju sa svime time? Odgovor na ova i druga škakljiva pitanja ponudit će predavanje možda posve pogrešnog naziva: Mračni srednji vijek – stoji u opisu predavanja.

Prof. Silvija Križan po struci je arheologinja i povjesničarka i dugi niz godina profesorica povijesti u srednjoj školi. U središtu njezina interesa oduvijek su različiti segmenti svakodnevnog života ljudi u prošlosti i razumijevanje činjenica po čemu smo mi danas s njima slični, a po čemu različiti.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime