Predavanje “Jezična raznolikost Europe” održano u vrbovečkoj knjižnici

0
Foto: Narodna knjižnica Vrbovec
Komunalac add

Povodom Europskog dana jezika koji se obilježava 26. rujna, sinoć je u Narodnoj knjižnici Vrbovec održano predavanje Jezična raznolikost Europe. Predavanje su održale profesorice iz Srednje škole Vrbovec, Irena Habeš Koprić i Iva Habeš Lončarić.

Foto: Narodna knjižnica Vrbovec

Europski dan jezika temelji se na inicijativi Vijeća Europe iz 2001. godine, a glavni su ciljevi Europskog dana jezika:

  • upozoriti javnost na važnost učenja jezika i raznolikost raspona naučenih jezika kako bi se povećala višejezičnost i međukulturalno razumijevanje;
  • promicati bogatu jezičnu i kulturnu raznolikost Europe, koje treba njegovati i sačuvati;
  • poticati cjeloživotno učenja jezika u školi i izvan nje, bilo u svrhe školovanja, za profesionalne potrebe, za potrebe mobilnosti ili užitka i razmjene.

Ovogodišnji Europski dan jezika obilježili smo zanimljivim predavanjem o jezičnoj raznolikosti našega kontinenta. Predavačice su nas provele po Europi i govorile nam o jezicima i jezičnim skupinama te neobičnostima i zanimljivostima iz pojedinih jezika, o neočekivanim sličnostima i razlikama među jezicima, o važnosti učenja stranih jezika – poručili su iz vrbovečke knjižnice.

Foto: Narodna knjižnica Vrbovec

Irena Habeš Koprić profesorica je engleskog jezika i književnosti i povijesti. Uz rad u školi, bavi se prijevodima i lekturama te radi u udruzi Avis Rara Studio.

Iva Habeš Lončarić profesorica je engleskog i njemačkog jezika i književnosti. Uz rad u školi, bavi se i prijevodima te je zanimaju glazba, ples i čitanje.

Foto: Narodna knjižnica Vrbovec
Foto: Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime