Predavanje Drevni Egipat u vrbovečkoj knjižnici

0

Warning: Undefined variable $string in /home/radiovrb/public_html/wp-content/themes/RadioVrbovecThemev2/functions.php on line 38
Komunalac add

U ponedjeljak, 19. lipnja u 19 sati zbog velikog interesa ponovit će se predavanje profesorice Silvije Križan pod nazivom Drevni Egipat u Narodnoj knjižnici Vrbovec.

Civilizacija starog Nila – rijeke života. I rijeke smrti. Granica prema svijetu bogova i čarolija. Dom prve medicine i uspješnih lijekova, kolijevka do danas korištene kozmetike i higijene, riznica kraljevskih blaga i prokletstava, svijet incestuoznih brakova i štovanja životinja, prostor neobjašnjenih graditeljskih pothvata i konzerviranja tijela. Što smo sve ponijeli kroz oceane stoljeća od stanovnika doline Nila do naših dana, rasvijetlit će predavanje o drevnim Egipćanima.

Prof. Silvija Križan po struci je arheologinja i povjesničarka i dugi niz godina profesorica povijesti u srednjoj školi. U središtu njezina interesa oduvijek su različiti segmenti svakodnevnog života ljudi u prošlosti i razumijevanje činjenica po čemu smo mi danas s njima slični, a po čemu različiti.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime