Predavanje “Čovjek i vrijeme” Josipa Jambrača

0
Komunalac add

Predavanje pod nazivom Čovjek i vrijeme našeg sugrađanina dr. sc. Josipa Jambrača održat će se u srijedu, 31. siječnja u Narodnoj knjižnici Vrbovec s početkom u 18:30 sati.

Različite civilizacije različito su gledale na pojam vremena i na koncept čovjeka. Njihovo poimanje čovjeka i vremena imalo je ključnu ulogu u stvaranju njihove kulture i ideje napretka. Važnost shvaćanja proteka vremena može se sažeti na sljedeći način: čovjek ne postoji bez vremena, a vrijeme nema smisao bez čovjeka koji o njemu razmišlja i u njemu živi. Pomoću tajne vremena interpretiramo svoj život: ako tu tajnu dešifriramo, sve postaje razumljivo – stvari i događaji – trag čovjeka u beskraju vremena, stoji u najavi predavanja.

Predavač će publiku povesti na „putovanje“ kroz povijest računanja vremena (kalendara) i mjerenja vremena (satom). Priča je to o traganju čovjeka za smislom, postankom: kulturi civilizacija od Sumerana do današnjih dana. Svi smo baštinici njihovih otkrića. Vrijeme, ta neobična dimenzija od koje čovjek ne može pobjeći.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime